Житомиряни вивчали досвід Куликівської громади у трансформації освітньої мережі

  • 164

Фото без опису

17 травня, в рамках Програми обміну досвідом для голів громад Житомирської області «Трансформація освітньої мережі Куликівської громади: виклики і перспективи», організованої Асоціацією міст України, з ознайомчим візитом в Куликівській громаді перебувала чисельна делегація голів територіальних громад Житомирщини.

На зустрічі в селищній раді голови громад Житомирської області, запрошені колеги з Чернігівщини - Городнянський міський голова Андрій Богдан, Корюківській міський голова Ратан Ахмедов, Новгород-Сіверський міський голова Людмила Ткаченко, виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України Микола Силенко, інші гості ознайомилися з досвідом трансформації освітньої мережі громади, з життям громади у період бойових дій на Чернігівщині, дізналися про роботу усіх галузей, установ і підприємств, формування бюджету, співпрацю з міжнародними донорами, співробітництво з іншими країнами, розвиток туризму, волонтерство, підтримку ЗСУ та багато іншого.

Гості познайомилися з роботою Куликівського ліцею та Куликівського ЗДО "Ромашка". Побували на занятті секції рукопашного бою "Октант". Побачили відремонтовані укриття в ліцеї та садочку. Побували на екскурсії у Свято-Миколаївській церкві с. Салтикова Дівиця.

Цікаву програму з виставкою виробів декоративно-ужиткового мистецтва, екскурсією в шкільній музейній кімнаті, творчою міні-прогамою, презентацією проєкту Еко-фотостудії -фотосесія у реставрованому старовинному українському жіночому вбранні підготували для гостей учні та викладачі творчо-креативного Горбівського ліцею.

Переглянули презентацію та показовий запуск моделей ракет від гуртка "Ракетомодельний" ЦПО Куликівського ліцею (керівник - Віталій Дєдков).

Ознайомчий візит голів громад з іншої області не міг обійтися без презентації продукції знаного місцевого виробника СФГ "Колос". Гості оцінили високу якість куликівських ковбас та м’ясних виробів, які придбали у фірмовому магазині підприємства.

На завершення візиту ділилися позитивними враженнями. Особливо відмітили активну співпрацю громади з міжнародними грантовими програмами, хорошу командну роботу, зокрема ефективну співпрацю закладів освіти і селищної ради. Були вражені стійкістю і згуртованістю жителів громади в період бойових дій.

Житомиряни побажали Куликівській громаді успішного розвитку в мирній Україні.