За кошти бюджету громади придбали тепловізори і дрон для потреб ЗСУ

  • 244

Фото без опису

23 травня  відбулася тридцять перша сесія Куликівської селищної ради восьмого скликання. Вела сесію селищний голова Юлія Постернак. На порядок денний сесії було винесено 25 питань.

Детальне обговорення внесених на сесію питань відбулося на спільному засіданні постійних комісій селищної ради, яке передувало пленарному.

Коротко про рішення 31-ї сесії селищної ради восьмого скликання:

  • У відповідь на письмове звернення командирів підрозділів ЗСУ, в яких несуть службу мобілізовані з Куликівської громади, рішенням сесії було передано відповідним військовим частинам три тепловізори та квадрокоптер Mavic, придбані за кошти  місцевого бюджету.
  • Внесені зміни до бюджету громади, зокрема збільшено дохідну частину загального фонду бюджету на суму 215,0 тис. грн за рахунок надходження субвенції з обласного бюджету – кошти депутатів Чернігівської обласної ради на виконання депутатських повноважень: від депутата Труша Віктора Владиславовича – 125,0 тис. для виплати адресної матеріальної допомоги семи громадянам, житло яких постраждало внаслідок військової агресії рф;  від депутата  Дідура Арсена Володимировича – 50,0 тис. грн  - для придбання спортивної форми вихованцям дитячо-юнацької спортивної школи Куликівського ліцею;   від депутата Дементова Івана Юрійовича – 40,0 тис. грн - для облаштування майданчика Куликівського ліцею для проведення уроків предмету «Захист України». Виділено кошти у сумі 280,02 тис. грн для оплати проєктно-кошторисної документації з проєкту термомодернізації будівлі Куликівського  закладу дошкільної освіти «Ромашка». Затверджено перерозподіл та виділення коштів з інших нагальних видатків.
  • Відповідно до вимог чинного законодавства внесені зміни до «Програми призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на 2023 рік», якими передбачено, що з 01.04.2023 року призначення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі, здійснюється сектором соціального захисту населення Куликівської селищної ради із місяця подання фізичною особою, яка надає соціальні послуги.
  • З метою урізноманітнення раціону харчування вихованців закладів дошкільної освіти у літній період додаванням овочів та фруктів з 01 червня 2023 року збільшено розмір вартості харчування однієї дитини на день: для дітей віком від 1 до 4 років – 50,00 грн, з них: за рахунок відшкодування коштів із бюджету селищної територіальної громади - 15,00 грн та 35 грн - за рахунок батьківської плати; для дітей віком від 4 до 6 (7) років – 60,00 грн, з них: за рахунок відшкодування коштів із бюджету селищної територіальної громади - 18,00 грн та 42 грн - за рахунок батьківської плати.
  • Утворено пересувне віддалене робоче місце адміністратора відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Куликівської селищної ради типу «Мобільний адміністратор» із застосуванням спеціального автоматизованого комплексу «Мобільний кейс». Відтепер відповідно до графіка або за потреби фахівці ЦНАПу будуть надавати певні види адміністративних послуг безпосередньо в населених пунктах громади або на дому для маломобільних верств населення.
  • Традиційно розглянули блок земельних питань та питань розпоряджання майном комунальної власності. 

З результатами поіменного голосування та рішеннями 31-ї сесії Куликівської селищної ради 8 скликання можна ознайомитись на офіційному сайті Куликівської громади: за посиланням: Сесійна діяльність. Рішення будуть оприлюднені у термін, визначений чинним законодавством: не пізніше 5 робочих днів від дня ухвалення.

На пленарному засіданні сесії з інформацією щодо організації роботи поліції на території громади, у зв’язку із припиненням роботи сектору поліцейської діяльності в громаді, виступив начальник Чернігівського районного управління поліції ГУ НПУ в Чернігівській області полковник полції Олександр Шульга.  Посадовець відповів на численні запитання присутніх. 

Важливо! На території громади цілодобове патрулювання здійснюватиме як і раніше група реагування патрульної поліції. Виклики так само приймаються на лінію 102. Дільничні офіцери поліції переведені до штату районного управління поліції, але працюють з матеріалами по громаді  і зверненнями жителів громади. Спільно з громадою триватиме робота над програмою створення поліцейської станції та організації роботи поліцейських офіцерів громади. Для цього потрібно забезпечити офіцерів робочим місцем, облаштованим відповідно до вимог законодавства, автомобілями.  Згідно норм законодавства у громаді може працювати три поліцейських офіцери громади.