Волонтери з Нідерландів знову в гостях у громаді

  • 531

Фото без опису

31 травня Куликівську громаду вдруге відвідали волонтери з Нідерландів Хенк Ян Хофман, Хенк Посма та Хенк Йонгстра.

Чоловіки з різних частин Нідерландів об’єдналися у спільній волонтерській діяльності у фонді STICHTING OOST WEST KONTAKTEN і тепер активно допомагають Україні. Комунікацію з Куликівською громадою налагодили через БФ "СІВЕРЯНИ".

У кінці березня волонтери привезли в подарунок 16 велосипедів, які вручили на площі Куликівки учасникам туристичного клубу "Вогнище". Три велосипеди отримали в подарунок куликівські поштарі.

Цього разу нідерландські волонтери виявили бажання безпосередньо поспілкуватися з дітьми. У бібліотечному коворкінг-центрі відбулася жвава та емоційна зустріч волонтерів з учнями Куликівського ліцею. Діти повправлялися в англійському. Говорили на різні теми. Цікавилися, що гостям сподобалось у громаді, що вразило, запало в серце, які місця відвідали. Далі на запрошення учнів гості взяли участь у цікавому квесті у будівлі туристичного клубу «Вогнище».  

Цього разу волонтери також привезли у подарунок турклубу велосипеди, які діти одразу ж охоче випробували на площі селища.

Разом з куликівцями голландці на колінах зустрічали кортеж з тілом загиблого Геннадія Близнюка. Поховальна церемонія, свідками якої вони стали, справила на них глибокі враження. Волонтери говорили про те, що обов’язково ще раз нагадають своїм співвітчизникам, що поряд в єропейській державі Україна другий рік триває кривава війна, яка забирає хоробрих синів і дочок та несе горе в родини, і що допомога Україні, гуманітарна і збройна, має тривати до її перемоги над агресором.