Про роботу сільських медичних закладів

  • 108

Фото без опису

30 травня в селищній раді відбулася зустріч керівництва громади з працівниками сільських медичних закладів. На зустрічі обговорили питання забезпечення стабільної роботи фельдшерських пунктів та лікарських амбулаторій.

Селищний голова Юлія Постернак попросила медичних працівників озвучили проблемні питання по кожному закладу щоб спільно знайти шляхи їх вирішення. Зокрема говорили про забезпечення твердим паливом та опалення приміщень, про благоустрій прилеглих територій, про проведення косметичних ремонтів приміщень тощо.

Перший заступник селищного голови Тетяна Сосімович поінформувала, що на даний час селищна рада працює з міжнародними донорами, які зголосилися надати допомогу у відновленні медичних закладів у постраждалих селах Баклановій Муравійці та Грабівці. Тут планується проведення ремонтів у адмінприміщеннях та переведення до них фельдшерських пунктів. У громаді вже є практика розміщення медичних закладів у приміщеннях старостату. Саме так уже кілька років успішно працює Дроздівка. Також завершується ремонт крила в адмінприміщенні Орлівського старостату, куди буде переведено сільську лікарську амбулаторію. Це допоможе суттєво зекономити бюджетні кошти на утримання закладів, при цьому зберегти доступні медичні послуги населенню.

Юлія Постернак закликала медичних працівників і старост до тісної співпраці у питаннях забезпечення стабільної роботи медзакладів у селах. Якісні послуги населенню - це найголовніше завдання. Інші питання будуть вирішуватися шляхом спільної роботи і постійних комунікацій. Старости та робітники з благоустрою надаватимуть допомогу медпрацівникам у вирішенні господарських питань.

 Голова громади поінформувала медпрацівників і з інших соціально важливих для громади питань, зокрема щодо роботи поліції, надання послуг РАЦСу, видачі паспортів, роботи лікарні.

Домовилися у другому півріччі знову провести подібну зустріч та обговорити актуальні питання.