Профілактика хвороб - важливий фактор здорового суспільства

  • 66

26 травня у рамках Всеукраїнського тижня громадського здоров’я, який проходить в Україні з 22 по 26 травня під гаслом «Профілактика рятує життя», у  Центрі культурних послуг відбулася акція з популяризації профілактики захворювань та вакцинації.  На прийомі у фахівців КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" та КНП "Куликівська лікарня планового лікування" побували 119 осіб.

Відвідувачі отримали фахові консультації сімейного лікаря, лікаря-інфекціоніста, офтальмолога. Скористалися можливістю виміряти артеріальний тиск, зробити експрес-тести крові на вміст глюкози та антитіл до гепатиту, виміряти очний тиск, зробити щеплення від Covid-19. Було зророблено 204 експрес-тести та 13 щеплень вакциною CoronaVac. Бажаючі вакцинуватися іншими вакцинами записалися на щеплення в інші дні у медзакладі.

До фахівців медзакладів громади долучилися спеціалісти ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб», які проводили інформаційно- розяснювальну роботу про важливість профілактики хвороб, зокрема проведення щеплень.