Про роботу комісій з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна

  • 645

Фото без опису

 

Фото без опису

 

06 червня селищний голова Юлія Постернак та перший заступник селищного голови Тетяна Сосімович взяли участь у важливій онлайн-нараді щодо роботи комісій з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України та Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, з використанням електронної публічної послуги “єВідновлення”.

 

Нарада відбулася під головуванням першого заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Костянтина Мегема. В нараді також взяли участь Сергій Куреня – в.о. начальника Управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації, голови районних державних адміністрацій, голови територіальних громад, їх профільні заступники.

 

Під час наради обмінялися інформацією про кількість об’єктів зруйнованого нерухомого майна по громадах, проговорили про механізм роботи комісій, про характерні проблеми для усіх громад. Найпоширенішою є проблема відсутності у громадян документів на право власності на зруйновані чи пошкоджені будинки, що є обов’язковою умовою для отримання компенсації. Але зараз держава напрацьовує механізми як допомогти постраждалим оформити право власності через подачу заяв до ЦНАПів або через Дію.

 

Обговорили також роботу територіальних громад щодо внесення в державний реєстр даних про зруйноване/пошкоджене майно. Куликівська громада серед лідерів. Наразі уже внесено близько 80 % даних.

 

Обласна військова адміністрація постійно моніторитиме роботу комісій з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій по громадах і подібні наради будуть регулярними.

 

Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна при селищній раді створена рішенням виконавчого комітету селищної ради від 30.05.2023. Вже почали надходити перші заяви від громадян на отримання компенсації.

 

Детальнішу інформацію про алгоритм подання заяв, порядок оформлення документів на право власності, інші новини для постраждалих громадян повідомлятимемо на інформаційних ресурсах селищної ради. Слідкуйте за новинами.