Очільники області оглянули процес встановлення модульних будинків у громаді

  • 197

Фото без опису

13 червня Куликівську громаду з робочим візитом відвідали голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко, голова Чернігівської районної військової адміністрації Андрій Попик та перший заступник голови Чернігівської РВА Сергій Крамаренко.

Посадовці з області разом із селищним головою Юлією Постернак побували в Баклановій Муравійці та Грабівці, де оглянули процес встановлення модульних будинків, поспілкувалися з жителями сіл, які втратили житло внаслідок військової агресії рф, та які скоро стануть власниками цих будинків, з представниками міжнародного благодійного фонду "Молодь з місією", який координує проєкт встановлення будинків, з іноземними та українськими волонтерами, які власне й зводять будиночки.

В’ячеслав Чаус наголосив, що на Чернігівщині це перший досвід залучення іноземних волонтерів до відбудови зруйнованого житла. Чудово, що Куликівська громада сьогодні приймає таку велику міжнародну бригаду волонтерів, які вболівають за Україну і прагнуть допомогти власноруч. Голова ОВА подякував МБФ "Молодь з місією" за організацію такого важливого проєкту, а іноземним волонтерам - за підтримку України у цей непростий час та зокрема за допомогу Чернігівщині у відбудові.

Олена Дмитренко вручила Подяку Чернігівської обласної ради МБФ "Молодь з місією" та від імені обласного представницького органу також подякувала координаторам проєкту та волонтерам за допомогу у відбудові області.

З керівництвом громади обговорили практичні питання подальшої експлуатації модульних будинків. Зокрема йшлося про підключення електропостачання, про можливі варіанти опалення будинків, про водопостачання. Обговорювали можливості залучення донорів для допомоги родинам в облаштуванні будинків.

У селищній раді оглянули ЦНАП. Юлія Постернак розповіла про нові послуги, які незабаром планують запровадити у громаді. Йдеться про видачу паспортів та послуги РАЦСу.