Відкрили роботу локації "Активні парки Куликівської громади "

  • 197

Фото без опису

10 червня  на стадіоні в Куликівці відкрили роботу локації "Активні парки Куликівської громади ". Соціальний проект Президента України і Міністерства молоді та спорту України «АКТИВНІ ПАРКИ - ЛОКАЦІЇ ЗДОРОВОЇ УКРАЇНИ» - це ініціатива безкоштовних для населення рекреаційних занять в парках та скверах. Основною метою є залучення людей до розвитку рухових активностей, до збереження і зміцнення здоров'я, виховання культури здорової нації через фізичну активність, профілактика хвороб і зниження негативного впливу стресів на організм. Загальнонаціональний проєкт Президента України почав впроваджуватися ще у 2021 році, але через війну ці активності частково призупинилися. Цього року завдяки ЗСУ є можливість продовжити соціальний проєкт хоча б частково. Куликівська громада в числі 14 громад області отримала державну субвенцію для організації роботи Активного парку.

Селищний голова Юлія Постернак, відкриваючи захід, подякувала ЗСУ за можливість продовжувати життя в тилу і організувати у першу чергу для дітей цікаве і корисне літнє дозвілля. Сьогодні така рухова активність в команді і під керівництвом досвідченого тренера – це також хороше психоемоційне розвантаження і для дітей, і для дорослих.

Відкрила локацію куликівська молодь патріотичним хореографічним флешмобом під сучасну драйвову композицію Артема Пивоварова «Ой там на горі».

Першим з фізичних активностей був король легкої атлетики – біг. Учасники заходу від найменших до найстарших здійснили масовий забіг великим колом стадіону. Далі була жвава розминка, футбол, бадмінтон, скакалка, інші індивідуальні та колективні фітнес вправи під керівництвом координатора з сучасним спортивним інвентарем, отриманим в рамках проєкту. Заняття знайшлися для усіх бажаючих. 

Координатором Активних парків Куликівської громади є вчитель фізичного виховання Куликівського ліцею, також тренер ДЮСШ Олександр Гнилуша.

Локація «Активні парки Куликівської громади» працюватиме тричі на тиждень.