Куликівська громада розпочинає довготривалу співпрацю з ЮНІСЕФ

  • 209

Фото без опису

Селищна рада розпочинає новий проєкт розвитку. Куликівська громада у числі семи громад області відібрана Міжнародною організацією ЮНІСЕФ для довготривалого комплексного співробітництва у різних сферах. Зокрема у сфері освіти, медицини, надання соціальних послуг, молодіжної політики, житлово-комунального господарства, в частині водопостачання.

13 червня  громаду відвідали представники ЮНІСЕФ. Зустрілися із селищним головою Юлією Постернак та обговорили основні аспекти співробітництва. На зустрічі з фахівцями відповідних структурних підрозділів та служб більш детально обговорили потреби громади в кожній з галузей. Обмінялися контактами.

Як зазначили представники ЮНІСЕФ їхній перший ознайомчий візит до Куликівщини має на меті вивчити потреби громади по кожному з напрямків та оцінити можливості організації щодо допомоги у їх забезпеченні.

Співпраця з ЮНІСЕФ передбачає ряд навчальних програм, спільних мікропроєктів та практичну допомогу у вигляді необхідного обладнання для ліцеїв, медзакладів, ВУЖКГ, соціальних служб.

Представники міжнародної організації побували в Куликівському ліцеї та ЗДО "Ромашка". Оглянули приміщення, зокрема відремонтовані укриття, обговорили з керівниками потреби закладів та яку допомогу ЮНІСЕФ може запропонувати.

Програма співпраці розрахована на два-три роки в залежності від досягнутих результатів. Особливу увагу міжнародна організація приділить активізації та залученню молоді до розвитку громади та роботі з родинами з дітьми, які перебувають на обліку соціальних служб.