Робота з облаштування модульних будинків, організація літнього дозвілля для дітей

  • 771

Фото без опису

Про це та багато інших актуальних питань говорили на розширеній нараді за участі керівників структурних підрозділів селищної ради, установ та підприємств громади, яку 19 червня провела селищний голова Юлія Постернак.

Ю. Постернак: Минулого тижня розпочали надавати нову послугу громадянам  «Мобільний ЦНАП» для маломобільних громадян на дому та  прийом у селах.  16 червня здійснено перший виїзд до Жуківки,  де надано послуги 70 громадянам.  

Завершилося перебування в громаді іноземних волонтерів та місіонерів. З початку проєкту з квітня у громаді встановили 23 модульні будинки. Попереду спільна з обласними службами робота з їх подальшого облаштування. Минулого тижня фахівці Обленерго проводили обстеження мереж щодо можливості підключення  електрики до будиночків. Місіонери проводили триденні активності для дітей. Відгуки дітей дуже позитивні. 

Керівники підрозділів та установ поінформували про наступне:

  • 21 червня відбудеться 32-ша сесія селищної ради восьмого скликання. Триває підготовка проєктів рішень на сесію. 
  • Продовжує роботу Комісія з обстеження пошкодженого та знищеного майна. З початку роботи комісії проведено 333 обстеження за 323-ма заявами. Складено 308 Актів. Ще 14 нових заяв на розгляді.
  • 30 травня створена також Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені/пошкоджені об’єкти нерухомого майна. Наразі на розгляді комісії 7 заяв. 
  • З початку року до бюджету громади надійшло з урахуванням трансфертів 67 855 000 грн, з них власних доходів – 29 478 000 грн. Виконання складає 104 %. Проведено видатків з початку року  на суму 46 054 000 грн, з них – 23 547 000 – на освіту. 
  • Цього тижня КП «Куликівське ВУЖКГ» проводить оплату за  додаткові 34 сміттєві контейнери для смт Куликівка, які будуть встановлені найближчими тижнями. 
  • Триває розроблення комплексної Програми відновлення Куликівської селищної територіальної громади. Це стратегічний документ розвитку громади до завершення воєнного стану і післявоєнного відновлення. 
  • Завершився навчальний рік у освітніх закладах громади. Ліцеї випустили 68 одинадцятикласників. З них – 4 медалісти. Упродовж літа в рамках грантового проєкту «Коло клуб», в якому працює громада, відбуватимуться навчальні тренінги для вчителів та літні активності для дітей. 
  • Минулого тижня на селищному стадіоні відкрилася локація «Активні парки Куликівської громади», де всі охочі від малого до великого під наставництвом тренера тричі на тиждень матимуть можливість займатися різними видами спорту.  З розкладом роботи локації можна ознайомлюватися у групі «Активні парки Куликівської громади в Фейсбук». 
  • Триває робота з партнерами щодо організації у серпні для дітей літнього мовного табору для покращення навичок володіння іноземними мовами. 
  •  До кінця червня планується провести футбольний турнір на Кубок селищного голови за участі команд з інших громад. 
  • Розпочато підготовку до наступного опалювального сезону. Планується за сприяння донорів отримати для резерву ще кілька потужних генераторів. 
  • У лікарні планового лікування триває заміна вікон за рахунок благодійних коштів донорських організацій. Проведено косметичний ремонт укриття поліклініки. Встановлені два потужні генератори на випадок перебоїв з електрикою. Усі відділення лікарні працюють. Хірургічне наразі не здійснює оперативних втручань через відсутність постійного анестезіолога. Адміністрація лікарні продовжує пошук фахівців на постійну роботу. 
  • Група швидкого реагування поліції здійснює щоденне патрулювання території громади. У разі потреби громадяни звертаються на центральну диспетчерську  області за номером 102. Дільничні офіцери поліції також працюють в громаді. За графіком здійснюють прийом громадян. 
  • Епідемічна ситуація наразі в громаді благополучна. Фахівці працюють над профілактикою хвороб та популяризаціє вакцинації.  
  • Соціальні служби громади здійснюють постійні виїзди та рейди-перевірки до родин, які перебувають на обліку. Перевіряють умови проживання родин з дітьми, надають консультації.  Минулого тижня спеціалісти Центру соціальних служб здійснили 6 виїздів. Почастішали випадки вживання алкогольних напоїв батьками в родинах, які перебувають на обліку. Ведеться профілактична робота.   Служба у справах дітей та сім’ї працює з прийомною родиною щодо влаштування статусної дитини. Сектор соціального захисту здійснює виїзди – перевірки потреб громадян у отриманні соцпослуг, якості надання послуг на дому та ін.  
  •  Почастішали звернення до комісії із вирішення земельних спорів Куликівської селищної ради щодо спірних меж земельних ділянок та сінокосів. Продовжуються виїзні обстеження  земельних ділянок щодо правомірності їх використання як фізичними особами, так і агропідприємствами.
  • Триває підготовка заходів до Дня Конституції України.

 

За результатами обговорення Юлія Постернак дала відповідні доручення виконавцям.