Про обладанння котелень, укриттів та інші актуальні питання

  • 760

​​​​​​Фото без опису

 

 

20 червня під головування селищного голови Юлії Постернак відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

На порядок денний засідання було внесено 5 питань: 

1. Про обладнання котелень централізованого теплопостачання смт Куликівка альтернативними джерелами електричної енергії (генераторами).

2.Про попередження загибелі людей на водних об’єктах на території Куликівської селищної територіальної громади.

3.Про забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час збирання врожаю на  території  Куликівської селищної територіальної громади.

4.Про організацію укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту.

5. Про утримання і забезпечення населених пунктів громади джерелами протипожежного водопостачання.

Заслухавши і обговоривши інформацію доповідачів  комісія  вирішила: 

1.Куликівській дільниці Акціонерного Товариства «Облтеплокомуненерго» направити до Куликівської селищної ради офіційне звернення, що буде містити інформацію про потребу в обладнанні котелень смт Куликівка альтернативними джерелами енергії із зазначенням мінімальної потужності електрогенеруючого обладнання по кожній котельні.

 

2.Старостам старостинських округів спільно з 8 Державним пожежно-рятувальним постом 1 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області організувати проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед населення щодо правил поводження на водних об’єктах та заборони купатися у невстановлених місцях, особливу увагу приділяти випадкам купання  дітей без нагляду дорослих і встановити попереджувальні  таблички в місцях не придатних для купання.

 

3.   Рекомендувати керівникам сільськогосподарських підприємств району:

укомплектувати  техніку, яка задіяна для збирання врожаю первинними засобами пожежогасіння та іскрогасниками;

провести навчання працівників правилам користування вогнегасниками;

- забезпечити зерносховища первинними засобами пожежогасіння, обладнати приміщення  блискавко захистом та системою протипожежного захисту укомплектувати пожежні щити необхідним інвентарем;

- обкосити і оборати захисними смугами хлібні лани в місцях прилягання їх до лісових масивів, автомобільних доріг і залізниць. 

3.1 Попередити керівників сільськогосподарських підприємств про заборону самовільного випалювання сухої рослинності або їх залишків.

3.2 8-му Державному пожежно-рятувальному посту 1 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області з 20 червня 2023 року ініціювати перевірки місць зберігання врожаю з метою попередження виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій на даних об’єктах відповідно до Правил пожежної безпеки в агропромисловому комплексі України.  

 

4.   Комісійно провести огляди та оцінити стан готовності захисних споруд цивільного захисту до застосування за призначенням. За результатами перевірки скласти акти оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту.

 4.1   Балансоутримувачам, керівникам суб’єктів господарювання розглянути можливість облаштування наявних підвальних приміщень як найпростіших укриттів та звернутись з пропозицією до Куликівської селищної ради.

4.2 Керівникам підприємств, установ, організацій до завершення воєнного стану забезпечити цілодобовий доступ населення до об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту.

 

5.Директору Комунального підприємства «Куликівське виробниче управління житлово-комунального господарства» Куликівської селищної ради Чернігівської області Антоненку О.Г. вжити заходів щодо усунення недоліків та несправностей пожежних гідрантів, які були виявлені 8 Державним пожежно-рятувальном постом 1 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області.

5.1 Підприємствам водопостачання забезпечити наявність та належне утримання джерел зовнішнього протипожежного водопостачання на трубопровідних системах населених пунктів Куликівської громади. 

 

Рішення комісії доведені  виконавцям.