У громаді продовжується проведення благодійних заходів на підтримку ЗСУ  

  • 756

Фото без опису

Перший робочий день липня розпочався у селищній раді розширеною нарадою при селищному голові за участі керівників структурних підрозділів селищної ради. На нараді, яку сьогодні, 03 липня провела селищний голова Юлія Постернак,  обговорили підсумки роботи за минулі два тижні та проанонсували плани на першу половину липня.

Ю. Постернак: Наразі активно працюють комісії із обстеження пошкодженого/знищеного майна та з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені/пошкоджені об’єкти нерухомого майна. Опрацьовують звернення громадян, складають акти, вносять дані до державного реєстру. Розпочали підготовку закладів до опалювального періоду. Не збавляємо темпів співробітництва із міжнародними донорами щодо відновлення і розвитку громади. Перевага  - стратегічному співробітництву. Уже працюємо з ЮНІСЕФ. Цього тижня заходимо в проєкт з програмою «U-LEAD з Європою».

Керівники підрозділів, установ  та організацій звітували про наступне:

  •  Цього тижня плануються об’їзди старостинських округів щодо перевірки благоустрою. 
  •  За підсумками І-го півріччя  2023 року до бюджету громади надійшло 72, 5 млн. грн, з них – 32,7 млн. грн власних надходжень, решта  - трансферти. Це  складає 114 % до планових показників на цей період. Проведено видатків з початку року на суму 53,7 млн. грн. 
  •  У закладах освіти триває канікулярний період. Але для дітей проводяться різноманітні активності в рамках грантових проєктів. Тричі на тиждень на селищному стадіоні працює локація «Активні парки Куликівської громади» для охочих займатися різноманітними видами спорту. Триває підготовка до відкриття літньої мовної школи, також - підготовка до футбольного турніру на Кубок селищного голови. Продовжуються косметичні ремонти в закладах освіти. Минулого тижня відбувся благодійний товариський футбольний матч між командами Куликівської та Носівської ТГ.  
  • Цього тижня КП «Куликівське ВУЖКГ» очікує ще 34 сміттєві контейнери для смт Куликівка. Від БФ «NEW WAY» отримали інструменти та матеріали для обслуговування водогону. Співпраця продовжиться.
  • У лікарні планового лікування за сприяння благодійних організацій завершилася заміна вікон в усіх корпусах. Всього замінено 190 вікон. Замовили проєкти на утеплення стін корпусів лікарні.
  • ЦНАП селищної ради за червень надав 630 послуг громадянам. Минулого тижня «Мобільний ЦНАП» працював у Баклановій Муравійці. За послугами звернулося 40 осіб. Цього тижня планується отримання від міжнародної програми GIZ, з якою співпрацює громада,  потужного серверного комп’ютерного обладнання для ЦНАПу, яке дасть можливість зберігати великі обсяги інформації та покращити якість надання послуг.
  • Епідемічна ситуація станом на сьогодні в громаді благополучна. Фахівці працюють над профілактикою хвороб та популяризацією вакцинації.  З 1 липня 2023 року  в Україні  скасовано карантин, спричинений COVID-19: щеплення залишаються рекомендованими, пункти вакцинації – працюватимуть.
  • Соціальні служби громади здійснюють постійні виїзди та рейди-перевірки до родин, які перебувають на обліку. Перевіряють умови проживання родин з дітьми, надають консультації.  Минулого тижня бригада спеціалістів здійснила виїзди до Виблів, Горбового, Авдіївки, Ковчина. Останнім часом спостерігається негативна тенденція до зростання фактів пияцтва серед родин, що перебувають на обліку служб.
  • Фахівці відділу земельних відносин продовжують виїзні обстеження  земельних ділянок щодо правомірності їх використання як фізичними особами, так і агропідприємствами. В урочищі Рокитне виявлено 2,4 га таких ділянок. Нараховано безпідставно збережених коштів у сумі 6, 0 тис. грн. Наразі опрацьовуються 12 договорів оренди землі, сума оренди – 800 тис. грн.
  •  Минулого тижня у Ковчині, Дрімайлівці та Куликівці відбулися благодійні концерти на підтримку ЗСУ. Було зібрано 34500 грн, які передані на потреби наших земляків через БФ «Сіверяни». Благодійні заходи будуть продовжуватися постійно.

Обговорили й інші поточні питання. За результатами обговорення Юлія Постернак дала відповідні доручення виконавцям.