У ліцеях громади тривають ремонти укриттів

  • 791

Фото без опису

 

11 липня перший заступник селищного голови Тетяна Сосімович здійснила об’їзд-перевірку ліцеїв громади. Разом з керівниками та працівниками ліцеїв оглянули хід ремонтних робіт.   Період літніх канікул - гаряча пора для закладів освіти. 

Основна увага керівництва громади та адміністрацій закладів зосереджена на ремонті укриттів. Сільські заклади, освітній процес в яких  минулого навчального року тривав за змішаною або дистанційною формою навчання, планують з 1 вересня вийти на очне навчання. 

У Вересоцькому ліцеї у розпалі ремонт укриття. Роботи виконують власними силами за фінансової підтримки селищного бюджету.  У будівлі старшої школи практично завершили ремонти внутрішніх приміщень. У найближчих планах фарбування фасадів та  спортивних снарядів на шкільному стадіоні, продовження ремонту укриття. В рамках державної програми із заміни старих ламп розжарювання на нові економні лед-лампи, який реалізується у громаді, тут вже провели заміну ламп. Ліцей має чималу прилеглу територію, яку використовують з користю. Мають свій сад, плоди якого використовують для власних потреб. Цієї весни в якості ботанічного експеримента засіяли ділянку пшеницею.  

У Ковчинському ліцеї ім. Л.П.Деполович наразі триває ремонт актової зали та класів. Так само ремонтують власними силами за підтримки місцевого бюджету. Найближчими днями приступають до косметичного ремонту укриття. Підвальне приміщення чимале і тому роботи вистачить.

Горбівський ліцей зустрічає відвідувачів яскравими квітниками. Цьогоріч за сприяння благодійників закупили і висадили вічнозелені кущі та дерева. Тут різні види самшиту, ялівцю, барбариси, ялинки. У ліцеї також повним ходом рухається ремонт укриття. Бригада місцевих майстрів працює старанно. Селищна рада допомагає коштами на будматеріали.  Нещодавно також виділили кошти на придбання нових холодильників для їдальні. Креативно підійшли до ремонту коридорів, які тривають. Крило початкової школи вже привели до ладу. Тут затишно і ще пахне свіжою фарбою. 

Найбільший ліцей громади – Куликівський також інтенсивно ремонтується. Наразі уся увага зосереджена на капітальних ремонтах санвузлів на всіх трьох поверхах. До навчального року тут будуть сучасні вбиральні. Паралельно за участі батьків ремонтують класні кімнати. У планах найближчих тижнів – сучасні освітні простори у рекреаціях та медіатека. Продовження ремонту укриття, яке вже частково відремонтоване, залежить від швидкості надходження державної субвенції. Укриття чимале, потребує значних капіталовкладень.

Тетяна Сосімович в кожному із закладів оглянула ремонтні роботи, поспілкувалася з керівниками, обговорили потреби. Підготовка закладів до нового навчального року триває.