Участь у проектах - як частина системної роботи

  • 638

Фото без опису

 

Перший досвід написання проєктів, участі у грантових програмах співпраці з міжнародними донорськими фондами Куликівщина мала ще до створення громади. Тоді це були поодинокі проекти. Фахівці лише навчалися цьому виду діяльності із залучення додаткових коштів на розвиток. На  даний час Куликівська громада вже має солідний досвід і  доволі високий рейтинг серед громад області щодо співпраці з міжнародними донорами.  Робота з написання проєктів та участі в різноманітних грантових конкурсах вже стала системною.

13 липня  селищний голова Юлія Постернак провела нараду з керівниками та спеціалістами структурних  підрозділів, на якій обговорили нинішній стан справ у проектній діяльності. Обговорили проєкти, які сьогодні в процесі реалізації. Йшлося також про найближчі плани і можливості для громади. Напрямки проєктів, в яких сьогодні працює селищна рада,  різноманітні: освіта, соціальний захист, молодіжна політика, культура, житлово-комунальне господарство. Серед пріоритетних - відновлення зруйнованого житла, допомога постраждалим, ремонти укриттів у закладах освіти.

Наразі селищна рада працює з такими міжнародними та українськими донорами (фондами і програмами): (GIZ) "Програма  ЄС Міцні регіони - Спеціальна програма підтримки України", "Рокада", ЮНІСЕФ, U-LEAD з Європою, ACTED, ALIGHT, Міжнародна організація з міграції» (МОМ), "Сила єднання".

Юлія Постернак заслухала звіти керівників щодо стану реалізації проєктів. Голова громади доручила фахівцям не збавляти темпів роботи по вже працюючих проєктах та постійно моніторити нові грантові програми, писати та подавати заявки на великі і малі проєкти у всіх галузях. - Кожна додатково залучена гривня на розвиток громади сьогодні важлива, важливі також знання і досвід, якими діляться з нами іноземні партнери - наголосила селищний голова.