Розпочато роботу зі зверненнями громадян щодо здійснення оцінки потреб сім'ї для встановлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій, збройних конфліктів

  • 251

Фото без опису

31 липня у селищній раді відбулася розширена нарада за участі керівників структурних підрозділів селищної ради. На нараді обговорили підсумки роботи за липень та проанонсували плани на першу половину серпня.

Зараз активно працює комісія розгляду питань щодо надання компенсації за знищені/пошкоджені об’єкти нерухомого майна. Обговорили підготовку закладів та установ громади до опалювального періоду, забезпечення генераторами та паливо-мастильними матеріалами. Зауважили на важливості написання та подання проєктних заявок до донорських організацій із переходом на зелену енергетику – встановлення сонячних панелей.

Керівники підрозділів, установ та організацій звітували про наступне:

  •  На минулому тижні КНП «Куликівська лікарня планового лікування» отримали частину гінекологічного пакету (ноутбук і принтер) по Програмі ЄС Міцні Регіони – спеціальна програма підтримки України. 
  •  В рамках проведення загальнонаціональної доганяючої кампанії з вакцинації дітей проти кору напередодні нового навчального року працівниками КНП «Куликівський ЦПМСД» розпочато проведення щеплення дітей, які внаслідок війни (або інших обставин) пропустили вакцинацію. Підлягаючий контингент - 118 дітей 2006-2022 р.н.

Звертаємо увагу на необхідність вакцинації, як профілактики захворювання на кір, адже в Чернігівській області вже виявленні випадки захворювання. В Україні застосовується комбінована вакцина для профілактики одразу від трьох хвороб — кору, епідемічного паротиту та краснухи американського виробництва за посередництва ЮНІСЕФ. Вакцина КПК - безпечна та ефективна.

  • Розпочато роботу зі зверненнями громадян щодо здійснення оцінки потреб сім'ї для встановлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій, збройних конфліктів. На сьогодні до Центру соціальних служб звернулось 130 осіб, фахівцями протягом тижня здійснено 30 оцінок потреб. Оцінювання потреб проводиться відповідно черговості звернення.
  • ЦНАП селищної ради продовжує надавати виїзні послуги громадянам  з допомогою «Мобільний ЦНАП».
  • Служба у справах дітей та молоді працює над влаштуванням дітей позбавлених батьківського піклування у родини. Минулого тижня відбулось засідання комісії з захисту прав дитини на якій було розглянуто ряд звернень, зокрема питання щодо батьків які ухиляються від виконання своїх обов’язків.
  • Фахівці відділу земельних відносин спільно з старостами старостинських округів продовжують проводити виїзні обстеження  земельних ділянок щодо правомірності їх використання як фізичними особами, так і агропідприємствами.
  • Працівниками будинків культури продовжується робота з плетіння маскувальних сіток, завдяки налагодженій співпраці з БФ «Сіверяни», який закупив всі необхідні матеріали. На цьому тижні розпочали підготовку до святкування Дня молоді та Дня Незалежності України.

Обговорили й інші поточні питання. За результатами обговорення Юлія Постернак дала відповідні доручення виконавцям.