Зустріч в Баклановій Муравійці

  • 643

Фото без опису

 

Питання допомоги  громадянам у відбудові зруйнованого і пошкодженого житла  незмінно лишається одним з пріоритетних для селищної ради.  Активність благодійних фондів цього року помітно знизилась. Але проблем у жителів постраждалих сіл ще чимало і з ними вони йдуть до місцевої влади.  

Останнім часом почастішали зверенення від жителів Бакланової Муравійки. Аби обговорити накопичені проблемні питання віч-на-віч 01 сепня селищний голова Юлія Постернак  відвідала Бакланову Муравійку та зустрілася з громадянами,  садиби яких були пошкоджені або зруйновані у період бойових дій у березні минулого року. 

Говорили про підключення електрики до модульних будинків, допомогу в утепленні та облаштуванні їх предметами першої необхідності. Зверталися з проханням щодо надання допомоги будівельними матеріалами (шилівкою). Власники пошкоджених будинків також озвучували свої прохання, зокрема щодо надання допомоги в перекритті даху.

Юлія Постернак повідомила, що селищна рада не припиняє співпрацю з різними фондами, шукає донорів, які б могли допомогти облаштувати модульні будинки необхідним, а також допомогти родинам, у яких пошкоджені будинки. Найближчим часом до громади приїдуть представники одного з таких фондів, які планують зокрема зустрітися і з жителями Бакланової Муравійки. Селищна рада також не припиняє комунікацій із АТ «Чернігівобленерго» щодо підключення електрики до будинків, але масштаби руйнувань по області значні і робота рухається не так швидко, як би хотілося.

Обговорили також тему реєстрації в програмі єВідновлення. Юлія Постернак наголосила, що найпершою умовою має бути узаконене право власності на пошкоджене/знищене майно. Селищний голова пообіцяла організувати виїзний консультаційний день фахівця селищної ради, який допоможе громадянам зареєструватися через Дію в програмі.

Користуючись нагодою голова громади поінформувала про нові види послуг, над запровадженням яких зараз працює селищна рада. Йдеться про видачу паспортів та послуги РАЦСу. Поговорили також про організацію надання медичних послуг в селі.

Юлія Постернак відповіла на запитання присутніх, вислухала індивідуальні звернення.

Відбудова пошкодженого та знищеного майна – тривалий процес. Селищна рада постійно триматиме його в зоні особливої уваги, продовжить залучати донорську допомогу  та  допомагати  родинам  правильно оформити заявки на отримання компенсаційних виплат.