Триває реалізація грантового проєкту "Оновлення навігації у громаді"

  • 211

Фото без опису

9 серпня в Куликівці у рамках проєкту "Оновлення навігації у громаді", який реалізує Куликівська селищна рада у партнерстві з Куликівським ліцеєм та ГО "План дій" в рамках ініціативи " Інженерний тиждень" учні ліцею спільно з тренерами проєкту проводили воркшоп (активне практичне навчання), під час якого приміряли пробний макет табличок на вулицях селища.

Цікавинка проєкту в тому, що до його реалізації безпосередньо залучені учні ліцею. Його мета - екологічна і практична. Перша - це очищення довікілля від пластику. Друга - відновлення навігації шляхом встановлення табличок з назвами вулиць. На першому етапі відбуватиметься збір кришечок з пластикових пляшок. На другому - виготовлення з них табличок з назвами вулиць і номерами будівель та їх встановлення.

Під час перебування у громаді представники ГО "План дій" зустрілися із селищним головою Юлією Постернак та обговорили деталі і перспективи проєкту. Далі відбулася зустріч у бібліотечному коворкніг-центрі тренерів з креативною командою юних ліцеїстів, які вже з цікавістю занурилися у проєкт.

Проєкт на цьому не завершується - це лише його екватор. Зараз триває етап дослідження вуличного простору, збору кришечок та підготовчої кампанії до спільнокошту. На сьогодні спільними зусиллями вже зібрано 24 кг кришечок, але це лише початок.

Ємності для збору кришечок учні розмістили в центрі селища в громадських місцях.