З нагоди Дня усиновлення відвідали родину патронатного вихователя

  • 1269

Фото без опису

У День свята Віри, Надії та Любові, а також їхньої матері Софії, в Україні відзначається День усиновлення. Це свято людяності, милосердя, великодушності, яке невипадково збігається з цим християнським святом. Це надзвичайно тепле свято для всієї української спільноти і, насамперед, для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною.

У Куликівській громаді в 22 сім’ях під опікою та піклуванням перебуває 28 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.  Функціонує 4 прийомні сім’ї, де виховується 8 дітей та сім’я патронатного вихователя.

19 вересня з нагоди свята селищний голова Юлія Постернак відвідала родину патронатного вихователя Бакшун Світлани Григорівни з Куликівки. Голова громади подякувала Світлані Григорівні за велике серце і тепло, яке вона з родиною дарують дітям із непростими долями та зраненими серцями.  Селищний голова вручила родині дуже потрібний їм в побуті предмет - мікрохвильову піч.

Сім’я патронатного вихователя Бакшун С.Г. в громаді функціонує з 2021 року, а послуги патронату надає з 2018 року. За п’ять років в родині   на  тимчасовому догляді та вихованні  перебувало 13 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та залишились без батьківського піклування.

Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину.