Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Куликівської селищної ради

  • 178

Фото без опису

 

Відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2023 № 812 «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб», оголошується створення Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Куликівської селищної ради.

Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті  Куликівської селищної ради має бути постійно діючим консультативно – дорадчим органом, створеним з метою вирішення питань, пов’язаних із реалізацією державної політики у сфері забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, сприяння діяльності територіальної громади у розвитку ефективних механізмів їх адаптації та інтеграції.

До складу Ради входять внутрішньо переміщені особи, яким виповнилось 18 років, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи на території Куликівської територіальної громади та фактично проживають на території громади, в тому числі які є представниками суб’єктів господарювання, які в установленому законодавством порядку перемістили свої виробничі потужності та активи.

До складу Ради входять по одному представнику від громадських об’єднань, в статуті яких визначено, що їх діяльність спрямована на забезпечення та захист прав внутрішньо переміщених осіб і реалізацію проектів  на території громади.

Відбір членів Ради здійснюється на підставі поданих до Куликівської селищної ради внутрішньо переміщеними особами та представниками громадських об’єднань документів в електронній та / або паперовій формі, а саме:

  1. заяви у довільній формі;
  2. документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або відображення в електронній формі інформації, що міститься у документах, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, сформованих засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія або єДокумент; 
  3. мотиваційного листа кандидата, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради;
  4. довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, критерії якого підтримують використання мобільного додатку Порталу Дія (за наявності технічної можливості), або листа громадського об’єднання щодо включення до складу Ради представника громадського об’єднання;
  5. документа про освіту (за наявності);
  6. відомості про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата.

Звертаємо вашу увагу на те, що до складу Ради може бути обрано не більше  девʼяти громадян України, які мають статус внутрішньо переміщеної особи та не більше  трьох представників громадських об’єднань, які виявили бажання увійти до її складу.        

Строк повноважень складу Ради становить два роки з дати реєстрації розпорядження про створення зазначеної ради.  

Пропозиції щодо включення до складу Ради подаються до 09 жовтня 2023 року в електронній формі на офіційну електронну адресу Куликівсьої селищної ради: kulikivska.selishna.rada@ukr.net або у паперовій формі за адресою: вул. Миру, 67, смт.Куликівка.

Контактні телефони: +38 (04643) 2 17 48