Хвала рукам, що пахнуть хлібом!

  • 1439

Фото без опису

Традиційно щороку третьої неділі листопада в Україні відзначають День працівників сільського господарства. Цьогоріч професійне свято аграріїв припало на 19 листопада.

22 листопада  в урочистій і теплій атмосфері у залі засідань селищної ради вшановували представників галузі.

У вітальному слові селищний голова Юлія Постернак подякувала аграріям за самовіддану працю і стійкість, з якою вони долають усі проблеми, в тому числі і пов’язані з війною. Уже другий рік у війні аграрії мужньо тримають продовольчий фронт, попри проблеми з експортом продукції наповнюють бюджети, підтримують армію і державу.

Варто не забувати, що сьогодні жоден захід і повсякденне життя тут в тилу не були би можливим без мужнього спротиву бійців на фронті. Тож присутні  вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих військових і цивільних.

Теплі мотиваційні слова на адресу колег сказав директор СФГ «Колос», депутат Чернігівської обласної ради Віктор ТРУШ. Керівник найбільшого фермерського господарства області висловив впевненість, що аграрії здолають усі труднощі і втримаються на плаву, наближаючи спільну перемогу.

Привітати аграріїв громади до Куликівки приїхали й посадовці  з обласного центру. До вітальних слів долучився  голова Чернігівської районної державної адміністрації Андрій ПОПИК. Посадовець вручив відзнаки  РДА Миколі КИСЕЛЮ - механіку дільниці Ковчинського відділення СФГ «Колос» та Юрію КРАВЧЕНКУ - трактористу-машиністу сільськогосподарського виробництва Жуківського відділення СФГ «Колос».

Про те як працювала цьогоріч аграрна галузь області, та які має результати у своєму вітальному слові говорив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА Василь ЖУК. Він також подякував аграріям за роботу та вручив вітальні листи директора Департаменту з нагоди професійного свята Анатолію СКРИПЦІ - керуючому відділенням Ніжинського відділення Північного регіонального управління СТОВ «Дружба-Нова», Віталію ФУРСІ - керівнику підрозділу соціальної політики Північного регіонального управління СТОВ «Дружба-Нова», Володимиру ПУГАЧУ - трактористу-машиністу ПП «Вимал-Агро» та Олександру ФЕСЮКУ - заступнику директора з господарської діяльності ПП «Вимал-Агро».

Віталій ФУРСА подякував громаді за вітання, колегам за роботу, та розповів чим жило цього аграрного року їхнє підприємство - СТОВ «Дружба-Нова». 

Селищний голова Юлія ПОСТЕРНАК ще раз привітала аграріїв зі святом та  вручила Подяки Куликівської селищної ради за сумлінну роботу.

Відзнаками селищної ради цього року були нагороджені: 

  • Володимир БОЙКО – тракторист-машиніст ТОВ «Гетьманське»
  • Дмитро ВЕДМІДЬ –тракторист-машиніст ТОВ «Гетьманське»
  • Сергій РУБАН –тракторист-машиніст ТОВ «Гетьманське»
  • Роман СМАЛЬ – тракторист-машиніст ТОВ «Баришівська зернова компанія»
  • Андрій РЕПЕХ – тракторист-машиніст СТОВ «Агростарт-Україна»
  • Денис ДЗЮБА – тракторист-машиніст СТОВ «Агростарт-Україна»
  • Юрій ДЖУМА - тракторист-машиніст ТОВ «Українські Лікарські Рослини»
  • Віктор ЗАМУЛА  - тракторист-машиніст ТОВ «Деснянські зорі»
  • Андрій КОШЕВИЙ - тракторист-машиніст ТОВ «Деснянські зорі»
  • Сергій ГУРІН - тракторист-машиніст ТОВ «Агрофірма Кладьківка»
  • Володимир ВАКУЛКО - тракторист-машиніст ТОВ «Агрофірма Кладьківка»
  • Андрій КРОШКА - тракторист-машиніст ТОВ «Агрофірма Кладьківка».

 

Завершили захід музично-патріотичним вітанням для аграріїв від солістки Центру культурних послуг Марини КОРОБСЬКОЇ та врученням  символічних подарунків  -  коровайних шишок на знак вдячності за хліб на столі.