Усі служби мають бути готові до злагодженої роботи у зимовий період

  • 845

 

Фото без опису

На розширеній нараді за участі керівників структурних підрозділів селищної ради, установ та підприємств громади, яку 27 листопада провела селищний голова Юлія Постернак,  обговорили підсумки роботи за минулі тижні та окреслили плани і завдання на найближчі дні і тижні.

Юлія Постернак: кінець осені приніс негоду на території, а разом з ним  і наслідки у вигляді заметених доріг та аварійних відключень електрики. Попереду зима і невідомо які виклики ще чекають попереду, зважаючи на війну. Тому усі відповідні служби громади мають бути готові до злагодженої роботи в надзвичайних ситуаціях. У громаді розгорнуто 18 пунктів незламності. Усі ліцеї наразі працюють дистанційно.

Говорили також про таке:

  • З 3-х годин ранку на розчистці вулиць селища задіяна уся комунальна техніка. Зважаючи на те, що заметіль триває, є потреба повторної розчистки у другій половині дня.
  • Триває робота з обстеження та видачі дозволів на видалення аварійних дерев. Через сильні вітри ця проблема стає дедалі актуальнішою.
  • Минулого тижня КП «Куликівське ВУЖКГ»  отримало від міжнародних донорів - програми ЮНІСЕФ, з якими співпрацюють, цінне обладнання для покращення роботи підприємства, а саме генератор та паяльник для пластикових труб.  Отриманий раніше від іншого донора – БФ NEW WEY насос нещодавно встановили на свердловину по вул. Шевченка в Куликівці.
  •  З 1 грудня 2023 року АТ «Чернігівгаз» припиняє функціонування. Натомість послуги оператора з розподілу газу на території області  надаватиме ТОВ «Газорозподільчі мережі України». Для населення нічого не зміниться. Інформація про нові реквізити буде надана в платіжках за газ.
  • У Куликівській лікарні планового лікування триває робота з підписання контрактів з НСЗУ на 2024 рік щодо отримання фінансування на пакети послуг. НСЗУ посилює вимоги до закладів. Зокрема до пакету надання первинної допомоги: 90 % осіб віком 45+ мають бути охоплені профілактичними медичними оглядами не рідше 1 разу в рік.
  • Епідемічний поріг інфекційних захворювань у громаді не перевищений, але є певне сезонне зростання респіраторно-вірусних хвороб. Фахівці Куликівського відділення Чернігівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України постійно проводять профілактичні зустрічі з різними соціальними та віковими групами населення щодо профілактики хвороб. Минулого тижня відвідали Вересоцький старостинський округ з темою профілактика інсультів. Зустрічалися з ліцеїстами Куликівського ПАЛ щодо профілактики підліткового тютюнопаління.
  • Служба у справах дітей та сім’ї спільно з Центром соціальних служб минулого тижня здійснили об’їзди 12 родин у 6 населених пунктах громади. Надали консультації, перевірили забезпечення паливом на зиму. Продовжують прийом заяв від громадян на отримання статусу дитини, постраждалої від війни. Станом на сьогодні надано статус 1440 дітям – це більше 90 % дітей – один з найвищих показників в області.
  • Соціальні робітники територіального центру соціального обслуговування здійснюють постійний моніторинг потреб підопічних центру – одиноких громадян похилого віку. У зимовий період – особлива увага забезпеченню паливом.
  • Заклади культури провели об’ємну роботу із збору свідчень очевидців голодоморів. Матеріали були викладені на інформаційних ресурсах громади. Триває підготовка до відкриття резиденції Святого Миколая для дітей громади.
  •  Станом на сьогодні виконання бюджету громади на  2023 рік становить 101 %. Триває розробка проєкту бюджету на 2024 рік. На жаль, він буде фінансово обмеженішим від цьогорічного. «Військове» ПДФО буде йти наступного року до державного бюджету.  Крім того, агропідприємства, які  за 10 місяців минулого року були звільнені від сплати податків, відкомпенсовують сплачене раніше.  Тож надходжень до місцевого бюджету у наступному році буде значно менше ніж цього року. 
  • ЦНАП селищної ради завершує підготовчу роботу і незабаром надаватиме населенню окремі послуги РАЦСу.

 

За результатами обговорення Юлія Постернак дала відповідні доручення виконавцям.