Вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

  • 495

Фото без опису

 

Щороку 14 грудня Україна відзначає День вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Цей день встановлений Указом Президента від 10 листопада 2006 року. Дата не випадкова. Саме 14 грудня 1986 року було завершено будівництво першого саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

Куликівщина шанує своїх земляків, які серед тисяч інших, працювали на ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 14 грудня снігова хуртовина не завадила громадськості Куликівки зібратися зранку біля пам’ятного знаку Героям чорнобильцям, що на меморіальній алеї селища.

Представництво учасників ліквідації аварії на ЧАЕС цього року було невеликим. Даються взнаки проблеми зі здоров’ям. Але чоловіки тримаються купи, підтримують побратимів та беруть активну участь в громадському житті. Сьогодні у громаді в органах соціального захисту на території громади

Секретар селищної ради Наталія Халімон подякувала ліквідаторам за мужність і жертовність, завдяки яким наслідки Чорнобильської  катастрофи стали менш руйнівними для України і світу, побажала їм міцного здоров’я, добробуту та родинного затишку, а громадській організації "Союз Чорнобиль України" і далі бути такою ж активною  у громадському житті.

На вшанування пам’яті померлих ліквідаторів учасники зібрання поклали квіти до пам’ятного знаку.