Бюджет -  2024 та новообрані депутати

  • 991

Фото без опису

21 грудня відбулася 37-ма сесія Куликівської селищної ради восьмого скликання. Головувала на сесії селищний голова Юлія Постернак. На порядок денний було винесено 69 питань, з них: 27 земельних  питань, 8 – освітянських питань, 7 питань - щодо майна комунальної власності, 3 бюджетних, інші організаційні і кадрові питання. Затверджено 11 цільових програм на наступний та послідуючі роки, внесені зміни у 5 діючих програм.

 

Коротко про ключові рішення  37-ї сесії:

  • Затвердили БЮДЖЕТ Куликівської селищної територіальної громади на 2024 рік з наступними показниками: Доходи - 132 292 000,00 грн, в тому числі власні - 76 834 600, 00 грн. Видатки та кредитування - 132 292 000,00 грн. Таким чином, бюджет громади на 2024 рік є збалансованим.
  • Продовжили фінансову підтримку ЗСУ та поліції (перехідні субвенції з місцевого бюджету на наступний рік).
  • Рішенням про внесенням змін до Програми фінансової підтримки військових частин Збройних Сил України, розташованих на території Куликівської селищної територіальної громади, на 2023 рік продовжили дію Програми на 2024 рік!!!
  • У зв’язку з достроковим припиненням повноважень депутатів Куликівської селищної ради восьмого скликання (Безпалої Л.І,  Лаптій К.А.) та враховуючи результати виборів депутатів Куликівської селищної ради восьмого скликання розпочато повноваження депутатів:  Глушак Ірини Валеріївни, обраної за єдиним виборчим списком Куликівської місцевої організації Політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» та  Йовенка Сергія Володимировича, обраного за єдиним виборчим списком Чернігівської обласної партійної організації Політичної партії «Рідний дім». На пленарному засіданні сесії новообрані депутати склади депутатську присягу.
  • Затвердили 11 цільових програм, а саме: Програму профілактики правопорушень на території Куликівської селищної територіальної громади на 2024-2025 роки; Програму поховання померлих безрідних та невідомих громадян Куликівської селищної територіальної громади на 2024-2026 роки; Програму підтримки членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які брали участь у захисті України від військової агресії Російської Федерації, на 2024 рік; Програму фінансування ремонту та утримання доріг комунальної власності Куликівської селищної територіальної громади на 2024 рік,  Програму відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення Куликівської селищної територіальної громади  між розміром тарифу та розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво Комунальним підприємством «Куликівське виробниче управління житлово-комунального господарства» Чернігівської області на 2024-2026 роки; Програму благоустрою території Куликівської селищної територіальної громади на 2024 рік;  Програму відзначення пам’ятних дат, визначних історичних подій, релігійних свят, ювілеїв та вшанування видатних людей у Куликівській  селищній територіальній громаді на 2024 рік, Програму підтримки та розвитку вторинної медичної допомоги на території Куликівської селищної територіальної громади на 2024-2026 роки, Програму підтримки жителів Куликівської селищної територіальної громади, хворих на соціально значущі, онкологічні та орфанні захворювання, на 2024-2026 роки; Програму організації гарячого харчування дітей, які відвідують комунальний заклад «Куликівський заклад дошкільної освіти «Ромашка» Куликівської селищної ради на 2024 рік;  Програму «Шкільний автобус» Куликівської селищної територіальної громади на 2024 рік;  Програму навчання та виховання обдарованих дітей в закладах освіти Куликівської селищної територіальної громади «Творча обдарованість» на 2024-2026 роки.

 

У сесії селищної ради взяли участь депутат Чернігівської обласної ради Валентина Мельник та помічник депутата Чернігівської обласної ради Віктора Труша Марія Попович.

 

З усіх 69 питань порядку денного ухвалили позитивні рішення.

 

З результатами поіменного голосування та рішеннями 37-ї сесії Куликівської селищної ради 8 скликання можна ознайомитись на офіційному сайті Куликівської громади: за посиланням: Документи сесій селищної ради. Рішення сесії будуть оприлюднені у термін, визначений чинним законодавством: не пізніше 5 робочих днів від дня ухвалення.