Професійний розвиток педагогічних працівників громади: підвищення рівня освітніх послуг в умовах війни

  • 660

Фото без опису

Перша цьогорічна нарада керівників освітянських закладів громади, яка відбулася 11 січня в селищній раді була присвячена презентації проєкту «Професійний розвиток педагогічних працівників громади: підвищення рівня освітніх послуг в умовах війни».

Проєкт ініційований селищним головою Юлією Постернак. Основна мета проєкту - підвищити рівень професійного розвитку вчителів шляхом проведення освітніх навчальних заходів та практичних занять. Термін реалізації проєкту - із січня по травень 2024 року, він впроваджується за організаційного та фінансового сприяння Куликівської  селищної ради. За цей період для педагогічних працівників буде проведено цикл з 8 тематичних тренінгів та практичних занять з різних тем: використання штучного інтелекту, психологічне розвантаження, застосування сучасних інноваційних підходів в освітньому процесі,  формування навичок побудови діалогових взаємин у системі «учитель-учень», «учитель-учитель». Значний акцент на темі краєзнавства, поглиблення знань історії та сьогодення Куликівщини.

 

Відкриваючи нараду селищний голова Юлія Постернак закликала освітян використати  набутий в проєкті багаж знань якомога ефективніше, розширити і поглибити знання дітей про рідний край, змістити більший акцент на виховну роботу, розширити кругозір школярів за рамки освітніх програм, поширити набуті знання і вміння серед колег та батьківської спільноти. - Життя дуже динамічне, сьогодні непросте, тому для вчителів вкрай важливо усвідомити, що здатність навчатися упродовж всього життя – невід’ємна частина їх професійного зростання, - наголосила голова громади.

 

Начальник відділу освіти Світлана Масльонка детально презентувала присутнім проєкт, озвучивши його мету, очікувані результати, терміни, теми тренінгів та орієнтовні дати їх проведення. Посадовиця зауважила, що при розробці проєкту врахували результати попереднього анонімного опитування педагогічних працівників, тому й тематика навчань буде цікавою і корисною.

 

Також на нараді обговорили поточні  робочі питання освітянської галузі.