У Куликівському ліцеї відкрили сучасну медіатеку

  • 1347

Фото без опису

 

Великий освітянський проєкт KOLO Clubs 2.0, який впроваджувала ГО «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (DOCCU) за підтримки FCA (Finn Church Aid) у партнерстві з Куликівською селищною радою, тривалістю 305 днів завершився сьогодні 12 січня, непересічною подією  - у Куликівському ліцеї урочисто відкрили сучасну медіатеку!!!

 

На відкриття до ліцею завітали представники обох організацій-партнерів: ГО DOCCU – координатора та організатора усіх етапів проєкту та фінансового донора  -  FCA (Finn Church Aid).

 

Відчути атмосферу українських різдвяно-новорічних традицій присутнім допомогли учасники гурту «Микдан», які зустріли гостей  ліцею фольклорним дійством під назвою «Розколядини». Так традиційно називали завершення святок наші пращури.

 

Спілкування продовжилося у формі діалогової зустрічі власне у самому приміщенні медіатеки. Селищний голова Юлія Постернак подякувала ГО DOCCU та  FCA Finn Church Aid за підтримку освітянської галузі громади, за віру в громаду і реалізацію такого змістовного та сучасного проєкту. Голова громади  вручила Подяки селищної ради ГО DOCCU, особисто безпосередній  координаторці проєкту – заступниці голови ГО DOCCU Валентині Полторак та організації-донору  FCA. Юлія Постернак також подякувала ЗСУ за можливість працювати, робити кращим і комфортнішим освітнє середовище для дітей громади.

Історію реалізації проєкту на всіх його етапах під супровід фотопрезентації нагадала присутнім директорка ліцею Оксана Орсагош. Керівниця закладу також подякувала усім, хто доклав зусиль для того, щоб мрія стала реальністю і ліцей отримав сучасну медіатеку, а ще безцінний багаж знань та вражень від тренінгів для вчителів  та літніх активностей для дітей, які також відбувалися в рамках проєкту KOLO Clubs 2.0.

Своїми враженнями від участі у тренінгах поділилася вчителька історії Світлана Герасименко. Надзвичайно фахові і актуальні тренінги(домедична підготовка, ментальне здоров’я)  допомогли педагогам суттєво підвищити свій фаховий рівень.  

Проєкт KOLO Clubs 2.0  дійсно був дуже насиченим- тренінги для вчителів, батьків, дітей, виховні заняття, літні клуби, розробка дизайну медіатеки і власне її будівництво.

Дизайн медіатеки розробляли самі діти у партнерстві з фахівцями ГО  DOCCU. Організаційно на усіх етапах проєкт підтримувала Куликівська селищна рада.

Представники ГО DOCCU та  FCA також висловили вдячність громаді за активність, дисциплінованість та відмінну командну роботу та запевнили про готовність подальшої співпраці в інших цікавих проєктах. Валентина Полторак також вручила Подяки ГО DOCCU за співпрацю селищному голові Юлії Постернак, начальнику відділу освіти селищної ради Світлані Масльонці, директору Куликівського ліцею Оксані Орсагош та бібліотекарці ліцею Наталії Шиш.

Для ще більш ефективної роботи ГО DOCCU  подарували новій медіатеці ноутбуки, планшети та книги.

Своїми враженнями від участі в проєкті ділилися і учні-учасники команд розробників дизайну медіатеки. Вони подякували організаціям-партнерам, ліцею, селищній раді за віру в них, за можливість втілити свою мрію. 

На згадку діти обмінялися з гостями подарунками.

Проєкт завершено. Шлях тривалістю 9 місяців пройдено. У другому семестрі  Куликівський ліцей відкриє для дітей двері нової медіатеки – світлого, комфортного сучасного простору, створеного за ідеями самих учнів, у якому вони матимуть можливість цікаво провести дозвілля, поспілкуватись один з одним, навчатись, отримувати консультації педагогів та психологів.