Про укриття, якість питної води та інше

  • 622

Фото без опису

19 січня відбулося перше цього року засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вела засідання селищний голова Юлія Постернак.

На засіданні розглянули наступні питання:

1.Про стан утримання захисних споруд цивільного захисту та хід проведення їх перевірок (комісійних обстежень).

2. Про належний контроль за якістю питної води, яка споживається населенням.

3. Щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Куликівської селищної територіальної громади у зимовий період 2023/2024 року».

4. Щодо планових дій управлінь, організацій і підприємств під час пропуску льодоходу, повені у весняний період 2024 року на території Куликівської селищної територіальної громади.

5. Щодо готовності об’єктів критичної інфраструктури до роботи у випадку відсутності централізованого електропостачання.

6. Щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки об’єктів закладів освіти (верифікації інформації, внесеної до паспортів безпеки).

Головні тези обговорення:

  • Стан укриттів суттєво покращився. У 2023 році проведені косметичні ремонти найпростіших укриттів. Укриття селищної ради та лікарні планового лікування відкриті цілодобово. Усі діючі укриття разово тепер можуть вмістити 4622 особи. 
  • З 11 діючих підприємств водопостачаня у 3-х відсутні договори санепідконтролю за якістю води. Загалом вміст мікроелементів у воді з глибоководних свердловин 120-140 м, з яких надходить основне водопостачання,  не перевищує допустимих санітарних норм. У приватних сверловинах меншої глибини спостерігається перевищення вмісту заліза.
  • З початку зимового періоду у громаді не зафіксовано випадків загибелі людей на водних об’єктах ( на кризі). Працівники ДСНС проводять інформаційну кампанію, особлива увага - освітнім закладам.
  • Наразі рівень води у р. Десна -4,7 м. Щоденний підйом - 4-5 см. Поки в межах норми.   
  • Практично усі підприємства-надавачі послуг забезпечені пристроями резрвного живлення (генератори, пальне)  і готові до роботи в умовах надзвичайних ситуацій, зокрема тривалого відключення світла.

 

За результатами розгляду були надані рекомендації та доручення відповідним службам.