Завдання 2024 року  - в мінімальних бюджетних умовах працювати максимально ефективно

  • 573

Фото без опису

 

23 січня селищний голова Юлія Постернак провела розширену нараду з керівниками структурних підрозділів  селищної ради, комунальних установ та підприємства-надавачів послуг.  Обговорили підсумки роботи у 2023 році та озвучили головні завдання на найближчі тижні.
 

Відкриваючи нараду Юлія Постернак тезово озвучила орієнтири та пріоритети роботи у 2024 році. Тривалий воєнний стан впливає  на економічну ситуацію у державі. Завдання 2024 року для громади  - в мінімальних бюджетних умовах працювати гнучко та максимально ефективно. Попри все необхідно забезпечити стабільну життєдіяльність та надання усіх послуг населенню. Важливим чинником розвитку громади в нинішніх умовах є малий та середній бізнес. Тому, усіляке сприяння  з боку органів влади активним та мотивованим громадянам, які хочуть відкрити власну справу, є  вкрай важливим!  Освіта і медицина залишаються в числі основних пріоритетів. Продовжуємо співпрацю з міжнародними донорськими програмами. У рамках співпраці з програмою GIZ очікуємо отримання мобільного медичного  авто з обладнанням для проведення виїзних обстежень. Від програми ULEAD  з Європою маємо отримати дві одиниці транспорту для розвитку комунальної сфери.  Головним пріоритетом незмінно лишається підтримка ЗСУ! Прохання усіх активно долучатися до зборів благодійних коштів. Нині триває збір на авто для 1-ї танкової бригади, де служать наші земляки. Цього року у громаді планується відкриття поліцейської станції.

Керівники відділів та установ говорили про наступне:

  • Цього року продовжиться реалізація проекту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який реалізується у 4-х громадах області, серед яких і Куликівська. Основний напрямок – профілактика хвороб шляхом рутинної вакцинації. Мета проєкту - виховання культури профілактики хвороб у населення, продовження тривалості життя. 
  • Комунальники працюють над забезпеченням проїзду та пішохідного руху дорогами та тротуарами. Триває робота з видалення аварійних дерев, поточний ремонт укриття селищної ради. Проводили роботи із заміни світильників вуличного освітлення у селищі.
  • КП «Куликівське ВУЖКГ» уже випробували в роботі нову машину для чищення каналізаційних труб, яку в кінці минулого року було придбано за кошти бюджету громади. Чистили труби в багатоповерхівці селища. Результат відмінний!
  • Цього року програма ЮНІСЕФ планує розширити співпрацю з громадою, зокрема у сфері ЖКГ. Минулого року вже отримали від донорів необхідне обладнання для системи водопостачання. Щойно дозволить температурний режим плануються роботи із заміни труб проблемних ділянок водогону в селищі.
  • Система газопостачання працює без збоїв. Розпочали інвентаризацію нежилих садиб з метою упорядкування постачання газу та оплати за послуги.
  • Центр соціальних служб з партнерами у січні здійснили виїзди до Жуківки, Вересочі, Дрімайлівки, провели обстеження родин, які перебувають на обліку служб. Фахівці Центру розвивають новий напрямок  - надання соціальних послуг родинам військовослужбовців. Продовжують важливий напрямок – розвиток сімейних форм виховання. Працюють з кандидатами на створення прийомних та патронатних сімей.
  • За минулий рік у громаді, на жаль,  виявилася негативна тенденція до зростання випадків неналежного виконання батьками батьківських обов’язків. Службою у справах дітей та сім’ї селищної ради ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 53 батьків. У 2023 році зареєстровано 2 кримінальні злочини за участю неповнолітніх.
  • Заклади культури продовжують працювати як волонтерські центри. Наразі займаються плетінням маскувальних сіток, шкарпеток, інших теплих речей для земляків на фронті. Пакують посилки з продуктами. Запитів чимало. Триває підготовка до заходу із вшанування спортсменів громади, до облаштування меморіалу загиблих земляків. Куликівська публічна бібліотека поповнила фонди - отримали більше 100 примірників книжок від Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових.

 

Обговорили інші нагальні питання.

За результатами наради селищний голова дала відповідні доручення керівникам.