Учасники бойових дій на території інших держав сьогодні на захисті своєї держави

  • 1047

Фото без опису

15 лютого, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, Куликівська громада вшановувала своїх земляків, які у різні періоди брали участь у бойових діях в "гарячих точках" світу. Найбільшу когорту складають учасники бойових дій, які воювали у період з 1979 по 1989 роки  у складі обмеженого контингенту радянських військ в Афганістані. Пам’ятна дата, приурочена 35-й річниці виводу радянських військ в Афганістану. 

У контексті сьогоднішніх подій, ця дата трактується неоднозначно. Історична парадигма змінюється, але лишаються люди - наші співвітчизники, які у молоді роки, змушені були виконувати військові накази, ризикувати життям та здоров’ям, нехай навіть заради невиправданих політичних амбіцій і цілей тогочасної правлячої верхівки.

Селищна рада підтримала ініціативу Куликівської громадської організації воїнів-інтернаціоналістів «Козак» провести скромні заходи із вшанування воїнів. Зібралися біля пам’ятного знаку на меморіальній алеї.   

Секретар селищної ради Наталія Халімон наголосила, що від початку російсько-української війни у 2014 році тисячі учасників бойових дій на території інших держав знову взяли зброю до рук і стали до лав ЗСУ захищати свою державу від російської агресії. Сьогодні усім їм за п’ятдесят, але вони знову в строю і передають набутий в молоді роки бойовий досвід молодшим побратимам. Серед багатотисячної когорти  досвідчених воїнів  і наші земляки.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих і померлих учасників бойових дій на території інших держав.

На сьогодні ГО «Козак» налічує близько 50 осіб, які проживають в різних населених пунктах громади.