Про реалізацію у громаді пілотного проєкту із запровадження комплексної психосоціальної послуги з формування життєстійкості

  • 593

Фото без опису

16 лютого в селищній раді відбулася нарада за участі  директора Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА Валентини Лугової, директора Чернігівського обласного центру соціальних служб Алли Кот, керівників та фахівців структурних підрозділів та установ, які надають соціальні послуги громадянам, а також медичних закладів громади.

Керівники обласних служб ознайомили фахівців громади з новим пілотним проєктом із запровадження комплексної психосоціальної послуги з формування життєстійкості, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України.

Мета проєкту - зміцнення психічного здоров’я українців. Проєкт покликаний знизити загальний рівень стресу і тривожності. Також він охоплює формування навичок першої психологічної допомоги близьким, попередження психологічної травматизації.

Найбільше уваги планують приділити військовослужбовцям, ветеранам, сім’ям із маленькими дітьми.

Відкриваючи нараду селищний голова Юлія Постернак наголосила, що  тривалий стрес, пов’язаний з війною вкрай негативно позначився на ментальному здоров’ї громадян.   Найтяжчі випробування випали на долю військовослужбовців та їх родин. Тому вже сьогодні варто розпочинати комплексну роботу з надання фахової психологічної допомоги і соціальної підтримки для тих, хто її потребує і потребуватиме.  

На нараді обговорили координацію роботи між службами щодо реалізації на території області і громади пілотного проєкту із запровадження комплексної психосоціальної послуги з формування життєстійкості.

Зокрема обговорили можливості і доцільність створення в громаді єдиного центру надання соціальних послуг, в якому фахово надаватимуть безкоштовну психосоціальну підтримку кожному з мешканців громади, які її потребуватимуть.