У Куликівській селищній раді запрацювала система електронного голосування «Голос»

  • 546

Фото без опису

38-ма сесія Куликівської селищної ради 8 скликання, яка відбулася 21 лютого в залі засідань, увійде в історію громади, як та, на якій вперше запрацювала система електронного голосування депутатів.

Систему електронного голосування «Голос» встановлено за кошти донора – Міжнародної організації з міграції (МОМ) в рамках грантового проєкту «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад», який селищна рада виграла в числі 14 громад України. ЖОДНОЇ ГРИВНІ З БЮДЖЕТУ ГРОМАДИ НА СИСТЕМУ «ГОЛОС» НЕ БУЛО ВИТРАЧЕНО!

Тепер кожен депутат голосує на персональному планшеті, куди заздалегідь завантажені проєкти рішень сесії. Результати голосування через серверний ноутбук виводяться на екран, який встановлений у залі засідань. Одразу ж по завершенні сесії результати можна побачити на спеціальному сайті системи «Голос» за посиланням:https://kulykivska.golos.net.ua/ . Також на цьому сайті можна побачити відсоток відвідування депутатами сесійних засідань та як саме депутат голосував за те чи інше рішення. Переваги електронної системи голосування –  суттєва економія часу, паперу, інших витратних матеріалів, ще більша відкритість та прозорість роботи ради, оперативність інформування про результати голосування, зростання відповідальності депутатів.

На початку спільного засідання постійних комісій головний спеціаліст сектору економічного розвитку  селищної ради Інна Овраменко презентувала присутнім проект  «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад»,  за результатами якого власне Куликівська  громада і отримала систему електронного голосування «Голос».

Головувала на сесії селищний голова Юлія Постернак. У роботі сесії взяли участь депутатка Чернігівської обласної ради Валентина Мельник, помічниця депутата обласної ради Віктора Труша Марія Попович, старости старостинських округів, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради   та установ громади. На порядок денний  було винесено 50 питань, з них: 28 земельних  питань, 2 – освітянських питання, 11 питань – щодо розпоряджання майном комунальної власності, 2 бюджетних питання, інші  питання.

Коротко про деякі рішення 38-ї сесії:

  • Затвердили символіку Куликівської громади (Герб, Прапор), прийнявши, як правонаступник, символіку Куликівського району.
  • Затвердили звіт про виконання бюджету Куликівської селищної територіальної громади за 2023 рік за основними показниками: доходи  - 157 765 300 грн, видатки – 161 759 400. З урахуванням вільного залишку бюджетних коштів, який утворився на 01.01.2023 бюджетний 2023 рік громада завершила без боргів та позичок!
  • Затвердили 4 цільові програми: Програму надання одноразової матеріальної допомоги постраждалим від пожежі або стихійного лиха на 2024-2026 роки, Програму  профілактики рецидивної злочинності на території Куликівської селищної територіальної громади на 2024 рік та Програму фінансової підтримки 8 державного пожежно-рятувального підрозділу (смт Куликівка) 1 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Чернігівській області на 2024 рік та Програму організації гарячого харчування дітей, які відвідують Комунальний заклад «Куликівський заклад дошкільної освіти «Ромашка» Куликівської селищної ради, на 2024 рік у новій редакції.
  • Рішенням сесії затвердили тарифи на платні соціальні послуги, які надаються Куликівським Центром соціального обслуговування на 2024 рік.
  • Затвердили новий перелік адміністративних послуг, які надаються через  відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Куликівської селищної ради, до якого увійшли 264 послуг. До попереднього переліку послуг додалися послуги Міністерства у справах ветеранів.

 

З усіх  питань порядку денного затвердили позитивні рішення. З результатами поіменного голосування та рішеннями 38-ї сесії Куликівської селищної ради 8 скликання можна ознайомитись на офіційному сайті Куликівської громади: за посиланням: Документи сесій селищної ради. Рішення сесії будуть оприлюднені у термін, визначений чинним законодавством: не пізніше 5 робочих днів від дня ухвалення.

По завершенні сесії селищний голова Юлія Постернак провела операивну нараду із старостами старостинських округів. Обговорили нагальні питання життєдіяльності громади.