Паспортні послуги користуються попитом

  • 364

Фото без опису

На апаратній нараді, яку селищний голова Юлія Постернак провела 23 лютого з керівниками структурних підрозділів та спеціалістами селищної ради, обговорили наступні питання:

  • 21 лютого відбулася 38 сесія селищної ради, на якій вперше запрацювала система електронного голосування «Голос». 
  • Триває повторне обстеження пошкоджених/знищених будинків. Обстежено 110 будинків. Уже надійшло 30 заяв на обстеження. Наступного тижня фахівці продовжать виїзди у постраждалі села.
  • Станом на 21 лютого ц.р. за майже два місяці до бюджету громади надійшло доходів 10 924 000 грн. Це приблизно на рівні  2022 та 2023 років. Профінансувано видатків з початку року на суму 10 млн. грн. Кредиторської заборгованості немає.
  • Триває  інвентаризація землеволодінь у селах Горбове, Бакланова Муравійка, Ковчин, Вересоч. Роботи з інвентаризації уже приносять видимі результати. За рішеннями 38-ї сесії укладено договорів оренди на 120 га земель комунальної власності, сума,  яка надійде до бюджету за договорами оренди, складає 320 тис. грн.
  • Наступного тижня у громаді стартує соціальна акція «Наближуємо послуги – скорочуємо відстань», яка була ініційована селищним головою у 2023 році. Група фахівців різних служб відповідно до розробленого графіка буде здійснювати виїзди у села, приймати громадян на місцях, надавати консультації, інформувати про послуги. Перший виїзд планується 29 лютого ц. р.
  • Рівень води у р.Десна підвищується. Відповідним службам слід постійно моніторити ситуацію у придеснянських населених пунктах щодо підняття рівня води, особливо на територіях, що підтоплюються.
  • У громаді наразі працюють  міжнародні донорські організації, які надають допомогу постраждалим селам, організовують надання психологічної та іншої допомоги. Це зокрема французький благодійний фонд «Актед» та Данська рада у справах біженців.
  • Відділ "Центр надання адміністративних послуг" виконавчого комітету селищної ради постійно розширює перелік послуг. На 38-й сесії, яка відбулася  позавчора, 21 лютого,  затвердили оновлений перелік з 264 адміністративних послуг. Додалися послуги Міністерства у спавах ветеранів. Незмінно користуються попитом паспортні послуги, які восени минулого року почали надаватися  у громаді. Уже  з початку року до ЦНАПу  надійшло 258 заяв.

Обговорили  інші організаційні питання.

За результатами наради селищний голова дала відповідні  доручення виконавцям.