У громаді стартував соціальний  проєкт «Наближуємо послуги-скорочуємо відстань»

  • 501

Фото без опису

29 лютого  в рамках соціального  проєкту «Наближуємо послуги-скорочуємо відстань», ініційованого Куликівським селищним головою Юлією Постернак, відбувся виїзд робочої групи до сіл Вершинова Муравіка та Бакланова Муравійка. 

Проєкт триватиме з 29 лютого по 11 квітня ц.р. Його мета -  поінформувати жителів сіл "з перших вуст" про послуги, які сьогодні надають служби громади, популяризувати та наблизити послуги до населення, надати індивідуальні консультації громадянам на місцях.  Це вже другий рік роботи проєкту. Минулого року він тривав так само у березні-квітні. 

У обох селах на зустріч з фахівцями  зібралася  аудиторія активних громадян. Уважно слухали, вели активний діалог, отримували індивідуальні консультації. 

 

Говорили про наступне:

Завідувач  сектору соціального захисту населення Куликівської селищної ради  Оксана  Парандич  повідомила про те, що сектор виконує ряд важливих завдань, які спрямовані на вирішення питань соціально незахищених громадян та ознайомила присутніх про функції покладені на сектор. Поінформувала про Програми, які були прийняті на 2024 рік щодо соціального захисту громадян, про  співпрацю з благодійними організаціями.

Директор Територіального центру соціального обслуговування Юрій Лаврінчук ознайомив присутніх з переліком платних послуг, які надає територіальний центр для осіб пенсійного віку та інвалідів, а саме: послуги перукаря, швачки, взуттєвика  за доступними цінами та соціальною послугою «догляд вдома».

Заступник директора Центру соціальних служб Наталія Мальчикова наголосила про основні напрямки роботи Центру Соціальних служб Куликівської селищної ради та послуги, які надають спеціалісти  установи. Детально роз'яснила, як саме фахівець із соціальної роботи може допомогти родині, що потрапила в складні життєві обставини, подолати або мінімізувати їх. Зроблено акцент і на розвитку сімейних форм виховання в громаді.

 

Начальник відділу ЦНАП  Ольга Крупина ознайомила присутніх з переліком найзапитуваніших адміністративних послуг, які надає ЦНАП, а саме: реєстрація місця проживання, реєстрація нерухомості, реєстрація бізнесу, дозвільні послуги, видача довідок, здійснюється прийом заяв для призначення субсидій, пільг, різних видів допомог, земельні послуги. Поінформувала, що з минулого року ЦНАП запроваджено паспортні послуги, послуги ДРАЦС, Держземкадастру, нещодавно додалися послуги Міністерства у справах ветеранів. Повідомила, що 1 раз на місяць в приміщенні ЦНАПу селищної ради працює фахівець Приватбанку.

Начальник відділу земельних відносин Любов Корявець акцентувала увагу  на необхідності узаконення права користування або оренди землі. Роз’яснила процедуру приватизації земельної ділянки.

 

Працівник Пенсійного фонду України Оксана Рева розповіла, що Пенсійний фонд надає 40 видів послуг: прийом документів на призначення, перерахунки пенсій, допомоги на поховання, видача пенсійного посвідчення, зміна способу виплати, прийом документів для призначення субсидій та пільг на житлово комунальні послуги. Зазначила, що з 01 березня 2024 відбудеться перерахунок пенсій.

 

Генеральний  директор КНП "Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Куликівської селищної ради  – Максим Момот проінформував присутніх про те, що в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?" сімейні лікарі пройшли спеціальне навчання і почали надавати пацієнтам психологічну допомогу. Завдяки тісній співпраці Куликівської селищної ради з GIZ планується отримання спеціалізованого медичного автомобіля, обладнаного лабораторним обладнанням.

 

 

 Під час зустрічі жителі сіл порушували питання:

 

- питання щодо подачі документів для оформлення субсидій, пільг на житлово - комунальні послуги;

- земельні питання;

- щодо оформлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій;

- щодо оформлення права власності на спадщину.

         

          Фахівці надали відповіді на питання та провели  індивідуальні консультації.