Соціальний проєкт "Наближуємо послуги - скорочуємо відстань" у Салтиковій Дівиці

  • 485

Фото без опису

 

01 березня група фахівців, у рамках соціального  проєкту «Наближуємо послуги-скорочуємо відстань», працювала у Салтиковій Дівиці.

Говорили про наступне:

Завідувач  сектору соціального захисту населення Куликівської селищної ради Оксана  Парандич  ознайомила зі змінами, які відбулися у січні 2024 року щодо Порядку надання компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Директор Територіального центру соціального обслуговування  Юрій Лаврінчук зазначив, що на території даного населеного пункту працює 3 соціальних робітники, які надають соціальну послугу «догляд вдома» 23 особам похилого віку, ознайомив присутніх з послугами, які надає територіальний центр для осіб пенсійного віку та інвалідів, наголосив на тому, що у разі виникнення потреби отримання послуги перукаря, швачки, взуттєвика  на території села можливий виїзд фахівців на місце.

Заступник директора Центру соціальних служб – Наталія Мальчикова розповіла  про напрямки роботи Центру  та послуги, які надають його спеціалісти, роз'яснила, як саме фахівці із соціальної роботи працюють з особами, які опинилися в складних життєвих обставинах, повідомила про співпрацю з  благодійними організаціями та фондами.

Адміністратор  відділу ЦНАП Ольга Гайдук ознайомила з послугами, які надаються у відділі  ЦНАП. Це зокрема, реєстрація місця проживання, реєстрація нерухомості, паспортні послуги, послуги ДРАЦС, послуги Міністерства у справах ветеранів, дозвільні послуги, видача довідок. Здійснюється прийом заяв для призначення субсидій, пільг, різних видів допомог, земельні послуги.

 

Начальник відділу земельних відносин Любов Корявець наголосила на необхідності узаконення права користування або оренди земльних ділянок. Обговорили питання оформлення документів в умовах воєнного стану. Фахівчиня також повідомила про те, що у квітні в Салтиковій Дівиці планується проведення інвентаризації землеволодінь.  

Працівник ПФУ  Оксана Рева ознайомила присутніх з основними послугами, які можна отримати: прийом документів на призначення, перерахунок пенсій, допомоги на поховання, видача пенсійного посвідчення, зміна способу виплати, прийом документів для призначення субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги.  Повідомила про те, що з 01 березня  та 01 липня 2024 відбудеться перерахунок пенсій. Зазначила, що процес призначення пенсії займає 10 днів, затримки з виплатами немає.

 

Сімейний лікар  КНП "Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Сергій Марчук поінформував щодо програми «Доступні ліки».

 

 

 Під час зустрічі жителі села порушували наступні  питання:

 

- щодо нарахування пенсій;

- щодо приватизації, оренди та  розподілу земельних ділянок;

- щодо безкоштовних ліків;

- щодо реєстрація місця проживання.

      

          Фахівці надали відповіді на питання та провели  індивідуальні консультації.