На зустрічах у селах затребуваними є консультації із земельних питань

  • 364

Фото без опису

05 березня селищний голова Юлія Постернак провела розширену нараду нараду з керівниками структурних підрозділів  селищної ради, комунальних установ та підприємств.  Керівники звітували про роботу служб за минулі два тижні, анонсували заходи на найближчі.

Юлія Постернак: 

  • У вихідні стався прикрий випадок – пожежа знищила будинок молодої родини у с. Жуківка. 21 лютого на 38-й сесії селищної ради було затверджено Програму надання одноразової матеріальної допомоги постраждалим від пожежі або стихійного лиха на 2024-2026 роки. Родина  отримає фінансову допомогу за цією програмою. Це підтримає родину на перших етапах відбудови.
  • Продовжуємо працювати з міжнародними донорами. За підтримки програми U-LEAD з Європою у громаді буде створений проєктний офіс, який координуватиме роботу щодо проєктної діяльності. Робота має бути системною, усім службам постійно моніторити грантові програми, подавати заявки, залучати кошти на розвиток.

Керівники відділів та установ говорили про наступне: 

  • Продовжує роботу комісія з  розгляду питань щодо надання компенсації за знищені/пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України. Станом на сьогодні громадяни отримали житлові сертифікати за знищене майно на загальну суму 23 615 400 грн, компенсацій за пошкоджене майно – 2,8 млн. грн.
  • Станом на 01.03.2024 виконання доходної частини бюджету становить 111 %. Надійшло з початку року 21 млн. грн, з них власних надходжень – 12, 6 млн. грн. Кредиторської заборгованості немає.
  • У січні податкова інспекція здійснила нарахування плати за землю. Не варто зволікати зі сплатою аби не отримати нарахування пені.
  • Закінчення навчального року у закладах громади планується 31.05.2024. Складання національного мултипредметного тесту для випускників відбудеться у період з 14 травня по 19 липня ц.р. Ліцеїсти громади мають хороші результати з обласних предметних олімпіад. Є два переможці: Литвяков Єгор (фізика) та Кошель Максим(інформатика).
  • 8 березня у Куликівському ліцеї відбудуться спортивні змагання у рамках всеукраїнського проєкту  «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Це змагання серед учнів закладів загальної середньої освіти столиці з п'яти видів спорту: волейбол, баскетбол, футзал, спортивне орієнтування, черліденг. Проєкт спрямований на розвиток фізичної культури і спорту в Києві, формування у молоді свідомої мотивації до здорового способу життя, стимулювання залученості дітей і молоді до шкільного спорту.  
  • Минулого тижня у громаді стартував соціальний проєкт «Наближуємо послуги – скорочуємо відстань», покликаний наблизити послуги до громадян. Відбулися виїзди групи фахівців служб до Вершинової та Бакланової Муравійок, до Салтикової Дівиці. Цього тижня у четвер планується виїзд до Орлівки та Грабівки. У відвіданих селах було чи не найбільше запитань та індивідуальних консультацій із земельних питань. 
  • Медичні заклади розробляють спільний графік виїздів у села громади. Якщо буде потреба і сформується попередній запис до вузькопрофільних спеціалістів-лікарів, вони будуть виїжджати на місця. За направленням сімейного лікаря можна пройти безкоштовне медичне обстеження в лікарні. Жителям громади варто активніше користатися цією послугою аби вчасно виявляти важкі хвороби.
  • За останні тижні епідемічна ситуація стабілізувалася. Але найефективнішим засобом профілактики інфекційних хвороб є вакцинація(!!!). Фахівці відділу лабораторних досліджень спільно з соціальними службами відвідували у селах родини, які перебувають на обліку служб, проводили бесіди з батьками щодо профілактики хвороб у дітей. Також проводили зустріч в Куликівському ліцеї із учнями щодо запобігання тютюнопалінню серед підлітків.
  • З початку березня у громаді зафіксовано уже три пожежі,  внаслідок однієї – знищено житловий будинок.
  •  З метою підтримки екологічного проєкту Куликівських ліцеїстів щодо виготовлення табличок з переробленого пластику з назвами вулиць та нумерацією КП «Куликівське  ВУЖКГ» встановило у Куликівці поряд з контейнерами для збору пет-пляшок контейнери для збору кришечок.  
  • Територіальний центр соціального обслуговування планує надавати платні послуги (перукаря, взуттєвика)  з виїздом у села, якщо будуть заявки.  
  • Хореографічний колектив «Льонок» Центру культурних послуг підтвердив звання народного аматорського. Заклади культури продовжують волонтерську роботу (плетіння маскувальних сіток, шкарпеток, приготування домашніх страв та відправка посилок на фронт землякам).
  •  З квітня у громаді працюватиме ГО «Право на захист». Фахівці - реабілітолог та логопед проведуть тримісячний реабілітаційний курс у вісьмох родинах з дітьми-інвалідами.

 

Обговорили інші нагальні питання.

За результатами наради селищний голова дала відповідні доручення керівникам відділів.