Голова Чернігівської облдержадміністрації відкрив у громаді спортивні змагання «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

  • 160

Фото без опису

8 березня на базі Куликівського ліцею відбувся другий етап проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти в 2023/2024 навчальному році під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО».

Проєкт створений за ініціативи Президента України Володимира Зеленського та реалізується Міністерством молоді та спорту України, Міністерством освіти і науки України та Чернігівською обласною військовою адміністрацією. Головна мета проєкту – залучення школярів до фізичного розвитку, формування у них лідерських якостей через спорт, створення можливостей для самоствердження, виховання командного духу, створення сприятливої атмосфери для живого спілкування, дружби, психоемоційного розвантаження дітей.

Урочисто відкрив спортивні змагання начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус. Очільник області побажав юним спортсменам перемог і чесної спортивної боротьби та наголосив, що для відбудови України після перемоги, молоді необхідно уже сьогодні починати формувати освічену, фізично здорову та об’єднану націю.

У заході також взяли участь голова Чернігівської РДА Андрій Попик та Куликівський селищний голова Юлія Постернак.

На початку змагань хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять усіх, хто віддав життя, захищаючи територіальну цілісність України.

Цього дня у двох видах спорту – волейбол та футзал змагалися команди Куликівського, Вересоцького та Ковчинського ім. Л.П. Деполович ліцеїв.

Боротьба була напруженою, гравці і тренери зосередженими, вболівальники активними. 

Результати другого етапу проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»(рівень територіальних громад) наступні:

Футзал: 1 місце команда Куликівського ліцею, 2 місце команда Ковчинського ліцею.

Волейбол хлопці : 1 місце команда Куликівський ліцей, 2 місце - Ковчинський ліцей, 3 місце - Вересоцький ліцей.

Учасники змагань та переможці отримали нагороди та подарунки - футбольні та волейбольні м’ячі для команд. Відзнаки вручала селищний голова Юлія Постернак. Голова громади побажала школярам та тренерам і надалі популяризувати заняття спортом та здоровий спосіб життя, залучати якомога більше дітей та дорослих до занять спортом і головне – привезти кубок наступного районного етапу проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

 

Користуючись нагодою В’ячеслав Чаус та Андрій Попик оглянули відремонтовані укриття початкової школи, малий спортивний зал та нещодавно відкриті у ліцеї медіатеку та новий молодіжний простір у Центрі позашкільної освіти.