Соціальний проєкт «Наближуємо послуги – скорочуємо відстань» у Орлівці та Грабівці

  • 438

Фото без опису

У громаді триває соціальний проєкт «Наближуємо послуги – скорочуємо відстань», започаткований у 2023 році за ініціативи селищного голови Юлії Постернак. Мета проєкту – максимально наблизити послуги до громадян.

08 березня робоча група фахівців служб зустрічалися з жителями Орлівки та Грабівки.

Традиційно інформували про нове у законодавстві, про послуги, які надають служби громади, зокрема:

  • Завідувач  сектору соціального захисту населення Куликівської селищної ради  Оксана  Парандич поінформувала про зміни, які відбулися у січні 2024 року щодо Порядку надання компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. 
  • Адміністратор  відділу ЦНАП  Альона ПРОКОПЕЦЬ поінформувала присутніх що до переліку послуг, які надає ЦНАП, нещодавно додалися послуги  Міністерства у справах ветеранів.
  • Начальник відділу земельних відносин Любов КОРЯВЕЦЬ  наголосила на необхідності  узаконення права користування або оренди землі, поінформувала про те, що в особистому електронному кабінеті платника податків на сайті Державної податкової служби з’явились квитанції на оплату земельного податку з фізичних осіб. 
  • Працівник ПФУ Оксана РЕВА поінформувала серед іншого, що з 01.03.2024 та 01.04.2024  відбудуться перерахунки пенсій.

                Фахівці надали відповіді на запитання жителів сіл. Традиційно було чимало індивідуальних консультацій.