Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі дизельного палива

  • 48

Фото без опису

 

КУЛИКІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі дизельного палива, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

найменування замовника: КУЛИКІВСЬКА СЕЛИЩНА  РАДА.

місцезнаходження  замовника: Україна, 16300, Чернігівська область, Чернігівський район, селище  Куликівка,  ВУЛИЦЯ МИРУ, будинок  67.

Ідентифікаційний код замовника: 04412432.

Категорія замовника: 1 (органи державної влади та органи місцевого самоврядування, зазначені у пункті 1 частини першої статті 2 Закону).

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Дизельне паливо, бензин А-95  (код за ЄЗС ДК 021:2015 09130000-9 Нафта і  дистиляти)

 

Вид процедури закупівлі: ВІДКРИТІ ТОРГИ з особливостями

Ідентифікатор закупівлі: UA- 2024-03-18-005475-a.

Очікувана вартість предмета закупівлі: 393 000,00 грн.

 

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів / послуг методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275.

При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі.

 

Розмір бюджетного призначення: Закупівля здійснюється на очікувану вартість.

 

Нормативно-правове регулювання. Товар, якість якого  повинен відповідати чинним нормам якості для товару даного виду, технічним  вимогам, а також вимогам чинних нормативних правових актів та нормативних документів щодо належної якості нафтопродуктів,  безпеки  для  життя  і здоров’я  споживачів, навколишнього  природного середовища.

Дизельне паливо повинні відповідати національним стандартам та технічним вимогам виробників транспортних засобів відповідно до вимог статті 24 Закону України «Про автомобільний транспорт» з необхідністю застосування заходів із захисту довкілля відповідно до вимог статті 49 Закону України «Про дорожній рух», Правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами, що затверджені постановою Кабінету Міністрів України від  20.12.1997 №1442 (зі змінами), ДСТУ 7688:2015  «Паливо дизельне Євро. Технічні умови» або Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив (затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №927).

Бензин А-95 повинен відповідати національним стандартам та технічним вимогам виробників транспортних засобів відповідно до вимог статті 24 Закону України «Про автомобільний транспорт» з необхідністю застосування заходів із захисту довкілля відповідно до вимог статті 49 Закону України «Про дорожній рух», Правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами, що затверджені постановою Кабінету Міністрів України від  20.12.1997 №1442 (зі змінами), ДСТУ 4839:2007. Бензини автомобільні підвищеної якості, Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №927.

 

Загальні положення. Товар, призначений для купівлі-продажу.  

Продавець повинен забезпечити поставку  Товару Замовнику, якість якого  повинна відповідати чинним нормам якості для товару даного виду, технічним  вимогам, а також вимогам чинних нормативних правових актів та нормативних документів щодо належної якості нафтопродуктів,  безпеки  для  життя  і здоров’я  споживачів, навколишнього  природного середовища.

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик. Дизельне паливо та бензин повинно мати паспорта якості на кожну партію товару та сертифікати відповідності.

Підтвердженням якості палива з боку Продавця є копії документів виробника, що будуть надаватись з продукцією та підтверджуватимуть її приналежність і якість (паспорт (сертифікат) якості та/або декларація  про відповідність.

Ціни на продукцію повинні включати у себе всі види платежів, зборів та податків.

Бланки дозволів (паливні картки / талони), за якими здійснюватиметься відпуск палива повинні бути уніфікованого зразка та містити назву мережі АЗС або бренд АЗС, на яких буде здійснюватися відпуск палива, бути номіналом 5 або 10, літрів, мати термін дії не менше одного року з моменту їх отримання Замовником, бути дійсні на території Чернігівської області і України. Паливні картки / талони єдиного уніфікованого зразка мають прийматися на усіх АЗС, що надані в пропозиції учасника.

При виявленні Покупцем дефектів бланків дозволів (талонів), будь-чого іншого, що може якимось чином вплинути на якісні характеристики нафтопродуктів – Продавець повинен змінити бланки дозволів (талони) в асортименті та кількості вказаній в письмовій заявці Покупця протягом п'яти робочих днів.

Переможець (Продавець) оновлює талони (замінює на нові, та продовжують термін дії) в повному обсязі, без зміни кількості літрів та вимог доплат. Переможець (Продавець) у відповідності до письмової заявки Замовника, у разі необхідності (обмін бланків старого зразка на бланки нового зразка, закінчення терміну дії тощо), забезпечує протягом семи робочих днів безкоштовний обмін бланків дозволів талонів рівнозначного номіналу без врахування коливання ціни, як протягом дії Договору так і впродовж не менше трьох років з дня постачання бланків дозволів (талони).

У разі  використання бланків дозволів (талони пластикові, паперові або паливні скретч-картки на паливо дійсні по території Чернігівського району,  Чернігівської області і України) від Переможця (Продавця) Замовнику поставка здійснюється одноразово в повному обсязі за адресою:  Україна, 16300 селище Куликівка,  Чернігівського району  Чернігівської області, вулиця   Миру,  будинок 67.

Відпуск нафтопродуктів Замовнику здійснюється протягом року, цілодобово по паливним карткам / талонам єдиного уніфікованого зразка, що є підставою для відвантаження нафтопродуктів з усіх АЗС, що зазначені у пропозиції переможця. Або за  відомостями на  відпуск  нафтопродуктів  Заправка автотранспорту здійснюється відповідно до потреб Замовника.

Відпуск нафтопродуктів за відомостями на  відпуск  Товару  за формою N16-НП (ІНСТРУКЦІЯ про порядок приймання, транспортування, зберігання, відпуску та обліку нафти  і нафтопродуктів на підприємствах  і організаціях України що затверджена Наказом Мінпаливенерго  України, Мінтрансзв'язку України, Мінекономіки України, Держспоживстандарту України  20.05.2008 N 281/171/578/155  pареєстровано в Міністерстві юстиції України 2 вересня 2008 р. за N 805/15496)  (у разі відсутності бланків дозволів)  здійснюється протягом року через мережу автозаправних  станцій Продавця, що зазначених у пропозиції Учасника/Переможця цілодобово.

Замовник має право звернутися за підтвердженням якості нафтопродуктів до державних органів або відповідних експертних установ, організацій та здійснити перевірку якості з будь-якої АЗС, що зазначені у пропозиції переможця (Продавця).