Ковчинські ліцеїсти відмінно впоралися з депутатськими обов’язками

  • 346

Фото без опису

 

Щодня за своїми посадовими обов’язками голова громади проводить чимало зустрічей з різних питань, що стосуються життєдіяльності громади.  Але є серед них особливі зустрічі. Це зустрічі з дітьми. Такі зустрічі завжди теплі, позитивні, цікаві і чесні.

Цього року селищний голова продовжила практику проведення таких зустрічей символічно названих «Днем мера».

22 березня на гостини до селищного голови Юлії Постернак завітали учні Ковчинського ліцею ім. Л.П.Деполович на чолі з директоркою Юлією Тройно.

Ковчинські ліцеїсти швидко освоїлися у кабінеті голови громади. Уважно слухали розповідь Юлії Постернак про роботу селищної ради, про співпрацю з іншими громадами. «Взяли участь» у нараді з селищним головою. Відчули себе головою громади у кріслі керівника.

У залі засідань за філіжанкою чаю  спілкувалися на різні теми. Говорили про громаду, про проєкти, про війну, про мрії. Діти й тут почувалися невимушено. Були активними співрозмовниками,  і водночас уважними слухачами.

Юлія Постернак розповіла у формі цікавої презентації про адміністративно територіальний устрій держави, області. Найбільше про Куликівську громаду: що таке громада, коли вона була утворена, скільки населених пунктів і старостинських округів в ній. Хто такі старости і депутати селищної ради. Які їх обов’язки. Як приймаються рішення про життєдіяльність громади. Які переваги Куликівської громади, і які перспективні напрямки її розвитку. Чим громада відома за її межами.

Затамувавши подих слухали історії про роботу у період бойових дій, особливо про те, як приймали та евакуйовували людей із окупованих сусідніх громад, про переправи через Десну.  У кабінеті селищного голови ліцеїсти наочно побачили на карті області як починалося вторгнення російських окупантів, де тривали бої за Чернігівщину, чому найбільше постраждали саме Грабівка і Бакланова Муравійка.

Говорили і на інші важливі теми. Чому важливо здобувати знання щоб бути успішним. Які професії затребувані сьогодні і будуть затребувані найближчими роками.

Багато чого з почутого було для дітей новим, дещо незрозумілим, але не нудним. Слухали уважно, запитували про незрозуміле.

Про проєктну діяльність громади ліцеїстам розповіла головний спеціаліст сектору економічної діяльності Інна Овраменко. Хто пише проєкти і як залучаються грантові кошти. Що вдалося зробити за кошти міжнародних донорів.  Для наочності розповідь супроводжувалася презентацією.

Ковчинські ліцеїсти з усією відповідальністю поставилися до пропозиції голови громади  спробувати себе  у ролі депутатів селищної ради. Самі пропонували проєкти рішень, презентували їх на обговорення, аргументували необхідність їх прийняття, задавали запитання, голосували, підраховували голоси.

На завершення зустрічі голова громади побажала ліцеїстам сумлінно навчатися, вірити у себе і свої сили, обрати професію до душі та будувати своє життя у мирній і незалежній Україні.