Зустріч педагогів Куликівського ліцею з головою громади

  • 806

Фото без опису

Мета предметних методичних комісій вчителів у закладах освіти - підвищення якості навчання і виховання учнів,  професійний ріст та підвищення методичної майстерності викладачів. Засідання таких комісій  відбуваються регулярно і є частиною освітнього процесу.

Однак,  засідання методичної комісії класних керівників і вчителів історії, правознавства, географії та курсу «Громадянська освіта»  Куликівського ліцею, яке відбулося 27 березня, було не схожим на інші.

По-перше - відбулося воно не в ліцеї, а в Куликівській селищній раді, по друге – головним спікером засідання була селищний голова Юлія Постернак.

Голова громади охоче відгукнулася на пропозицію вчителя ліцею Інни Плеси провести зустріч з педагогами та розповісти про роботу громади, в рамках краєзнавчого компоненту.

Юлія Постернак у формі цікавих презентацій розповіла освітянській авдиторії про реформу адміністративно-територіального устрою, укрупнення та переформатування районів, які зачепили і громаду, про структуру та функціональні повноваження селищної ради, про бюджет, роботу депутатського корпусу, про оптимізацію галузей, про мережу бюджетних закладів.

Говорили про земельні та майнові питання, про дороги, про допомогу постраждалим селам, згадали період бойових дій, спільну роботу у той час.

Окремі меседжі від голови громади, які прозвучали на зустрічі:

  • Жителям громади необхідно звірити та впорядкувати документи на земельні ділянки, якими користуються. Усі неоформлені відповідно до законодавства ділянки, є комунальною власністю громади і можуть бути передані в оренду. З 01.01.2025 року неуспадковані та нерозподілені земельні частки(паї) колишніх членів колгоспів, автоматично перейдуть у комунальну власність громади.
  • Необхідно не зволікаючи заплатити земельний податок, невчасна сплата призведе до штрафних санкцій (пені). 
  • Інвентаризація землеволодінь у громаді не скрізь зустрічає підтримку населення, але дає свої результати у вигляді додаткових надходжень до бюджету.
  • Дороги громади у поганому стані. Селищна рада зверталася з листами до обласних служб. Цього року кошти, передбачені на ремонт доріг,  спрямовані на оборону.
  • Проєктна діяльність громади лише  набиратиме обертів. Селищна рада зацікавлена у охопленні проєктами усіх галузей, зокрема і освіти. Варто активніше залучати шкільну молодь до проєктів. 
  • З метою популяризації фізичної активності серед населення, зокрема розвитку дитячого спорту,  видатки на спорт варто збільшити.
  • Громада підтримуватиме підприємців  у відкритті нових бізнесів та робочих місць.
  • Селищна рада докладе усіх зусиль аби відремонтувати укриття у ліцеї.

Говорили і на інші актуальні теми.

 

Юлія Постернак подякувала педагогам за роботу, закликала до співпраці у важливій справі виховання підростаючого покоління та попросила активно долучатися до проєктної діяльності, продукувати ідеї для розвитку громади, не обмежуючись лише освітянською сферою.