Посадовці громади отримали знання з медіаграмотності та комунікацій

  • 197

Фото без опису

12 квітня у селищній раді Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації (Сіверський центр післядипломної освіти) проводив навчання для посадовців громади за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації "Горизонтальна та вертикальна комунікація в місцевому самоврядуванні. Комунікація органу місцевого самоврядування зі ЗМІ". 

Спікерка навчань, редакторка сайту "Чернігівський монітор" Оксана Стельмах ознайомила учасників навчань з алгоритмом налагодження ефективних комунікацій всередині громади та зовнішніх комунікацій, з вимогами до написання інформаційних повідомлень, новин. Навчала як вирізняти недостовірну (фейкову) інформацію та обирати у великому інформаційному полі перевірені джерела інформації, як грамотно працювати з соцмережами, зокрема реагувати на конструктивну критику та  неконструктивний хейт.

Говорили про важливість інших форм комунікації поряд з інтернет-ресурсами. Друковані ЗМІ, дошки оголошень, безпосереднє спілкування під час зустрічей, прийом громадян. Такі альтернативи інтернет-комунікаціям ще актуальні і потрібні, особливо для старшої вікової категорії громадян. Посадові особи мають задовольняти потребу в інформації для усіх вікових і соціальних груп населення.   

Підсумовуючи навчання лекторка звернула увагу на те, що селищна рада, як орган місцевого самоврядування,  зобов’язана інформувати населення про свою діяльність, доносити достовірну та оперативну інформацію, особливо  щодо рішень, які регулюють життєдіяльність громади  в цілому та певних соціальних груп зокрема.

Для переважної частини жителів офіційний сайт селищної ради, сторінки, групи у соцмережах є джерелом інформації про місцеві новини, яким вони довіряють. Саме тому посадові особи мають бути відповідальними та професійними у поданні інформації.