Про ремонти укриттів у ліцеях, нові соціальні послуги та інше

  • 248

Фото без опису

Говорили на оперативній нараді з керівниками установ та комунальних підприємств громади, яку 23 квітня провела перший заступник селищного голови Тетяна Сосімович.  Керівники звітували про роботу установ, озвучили плани на наступні тижні, обговорили проблемні питання.

Тетяна Сосімович: завершено тендерні процедури щодо проведення ремонту Горбівського ліцею визначено переможця. Найближчими днями розпочинаємо будівельні роботи. Проєкт реалізується у співпраці із Швейцарським бюро співробітництва в Україні щодо реалізації Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», а саме Ініціативи «DECIDE: ВІДБУДОВА».

Активно працюємо і по укриттю Куликівського ліцею. Цього року змінилася процедура подання заявки на отримання державної субвенції.  Лише 18 квітня ц.р. Міністерство освіти і науки України оголосило про початок подання заявок на отримання державної субвенції для капітального ремонту або будівництва укриттів у закладах загальної середньої освіти через електронну платформу DREAM. Куликівська громада однією з перших в області подала заявку(!). Очікуємо результатів.

У рамках співпраці з міжнародною недержавною організацією «Електрики без кордонів» учора Куликівський ліцей отримав сонячні панелі та потужний генератор. Це дасть можливість закладу забезпечити енергетичну  автономність.

Коротко про головні теми:

  • Мобільна група працівників територіального центру соціального обслуговування(надання соціальних послуг) розпочала виїзди до населених пунктів громади з метою надання побутових послуг на місцях. Минулого тижня працювали у Баклановій та Вершиновій Муравійці. Цього четверга планується виїзд до Салтикової Дівиці. Перукарські послуги надаються на місці. До майстра з ремонту взуття та швачки збираються замовлення. Послуги користуються попитом. Терцентр розпочав співпрацю з БФ «Право на захист». У терцентрі  відкривають нову соціальну послугу громадської пральні. Очікується отримання від донорів для пральної машини, сушарки, ролерів, бойлера, а також дрібного медобладнання – глюкометрів та тонометрів.
  • З метою актуалізації електронної бази даних пацієнтів до 01.10.2024 триває верифікація (оновлення) даних пацієнтів. Актуальні дані вносяться у систему при зверненні до лікаря. З 01.10.2024 фінансування від НСЗУ відбуватиметься виходячи з актуальної (верифікованої) бази даних пацієнтів. Якщо ви не хворієте, зверніться з метою профілактики. За направленням лікаря один раз на рік пацієнти можуть пройти безкоштовне медичне обстеження. Це дасть можливість виявити складні хвороби на ранніх стадіях та збільшити ефективність лікування. 
  • У першій половині травня Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги очікує отримання від донорської організації GIZ медичного автомобіля з діагностичним обладнанням.
  • Центр соціальних служб минулого тижня здійснив виїзди до сіл Горбове, Виблі, Ковчин, Жуківка. Обстежено 23 родини. Триває співпраця центру з християнською місією «Спасіння», у рамках якої 32 родини, які перебувають на обліку, отримали продуктові набори. Минулого тижня фахівці центру провели серію тренінгів з профілактики шкідливих явищ в молодіжному середовищі , пропаганди здорового способу життя у Вересоцькому ліцеї.
  • Служба у справах дітей та сім’ї  з 1 квітня почали співпрацю з БФ «Право на захист». У рамках співпраці 10 дітей, які перебувають на обліку Служби отримують безкоштовні послуги логопеда(5) та реабілітолога(5).
  • Куликівська громада у числі 8 громад області у рамках співпраці з дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ відібрана до участі у проєкті «Родина для кожної дитини», який передбачає розвиток сімейного патронату в Україні. Наразі фахівчиня Центру соціальних служб громади проходить навчання в рамках проєкту. 
  • КП «Куликівське ВУЖКГ» продовжує надавати послуги з викачування вигрібних ям, виготовлення та встановлення бетонних кілець. З початку року вже було замовлено 30 бетонних кілець.  Розпочали надавати послуги з оранки городів. У середині травня плануються роботи із валкування селищного сміттєзвалища.

За підсумками обговорення були дані відповідні доручення.