Незабаром у ЦНАПі працюватиме спеціаліст з військового обліку

  • 756

Фото без опису

 

14 травня селищний голова Юлія Постернак провела розширену нараду зі старостами старостинських округів громади. На нараду були запрошені представники третього відділу Чернігівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, керівники структурних підрозділів, комунальних підприємств та установ селищної ради.

 

Обговорили чотири питання порядку денного: про проведення мобілізаційних заходів у громаді, про використання земель комунальної власності,  про підсумки робіт з благоустрою за 4 місяці цього року, про роботу з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 

Тезово про головне:

МОБІЛІЗАЦІЯ: З 18 травня набирає чинності новий закон про мобілізацію. Доступна інформація за посиланням: 10 фактів про новий закон про мобілізацію, про які має знати кожен. На даний час у громаді проводяться заходи з оповіщення. Представники ТЦК разом із старостами будуть розносити повістки. У травні призвали 3 із 40 запланованих. З початку повномасштабного вторгнення у громаді мобілізовано 884 особи. З 18 травня протягом двох місяців чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити облікові дані. У тому числі ті, у кого закінчився термін дії висновку військово-лікарської комісії, який дійсний протягом року. Оновити дані можна через територіальний центр комплектування, ЦНАП або Електронний кабінет військовозобов'язаного. Зокрема, треба буде надати номер телефону, адресу електронної пошти та інформацію про адресу фактичного проживання.

Юлія Постернак повідомила, що у ЦНАПі найближчим часом буде працювати спеціаліст з військового обліку.

 

 

ЗЕМЛЯ: у громаді обліковується  86 тис. га землі.  Про її використання необхідно щороку звітувати перед податковою. Облікові дані у погосподарських книгах старостинських округів переважно втратили актуальність, тому зараз проводиться інвентаризація землеволодінь у громаді.

Не скрізь фахівці зустрічають розуміння з боку населення. Однак, для упорядкування земельних відносин, узаконення права власності/оренди, залучення додаткових коштів до бюджету, формування актуальної бази даних інвентаризація землі у громаді буде доведена до логічного завершення. Необхідно формувати у громадян суспільну культуру безумовного дотримання законодавчих вимог в усіх сферах життя, зокрема і у сфері земельних відносин. 

Одночасно з інвентаризацією землеволодінь триває перевірка земельних ділянок, виділених під сміттєзвалища.

Дуже повільно триває сплата земельного податку!!! Аби уникнути штрафів та пені, громадянам слід активізуватися  і сплатити податки!

 

БЛАГОУСТРІЙ: Крім традиційної роботи з весняного благоустрою населених пунктів: вивезення сміття, обкошування, озеленення, косметичних ремонтів фасадів будівель, фарбування парканів тощо, проведено дуже великий обсяг робіт з упорядкування кладовищ,  а саме – видалення аварійних дерев. Також проведено комплекс робіт з благоустрою Алеї Героїв на новому кладовищі Куликівки.

 

РОБОТА З РОДИНАМИ У СЖО: Наразі на обліку у Центру соціальних служб Куликівської селищної ради перебуває 175 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Фахівці Центру постійно моніторять потреби родин, надають соціальні послуги. З початку року здійснено  22 виїзди, обстежено 76 родин, 27 родинам надано соціальні послуги.

 

Селищний голова Юлія Постернак наголосила на важливості розвитку сімейних форм виховання у громаді, популяризації створення патронатних сімей. Сьогодні у громаді функціонує лише 1 патронатна сім’я. Наразі Куликівська громада, у числі 8 громад області, бере участь у проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату».  

 

Із співдоповідями з усіх питань порядку денного виступали також старости окремих старостинських округів. Інформували про ситуацію у своїх округах з усіх обговорюваних питань.

 

За результатами наради були дані відповідні доручення виконавцям.