У громаді презентували проєкт "Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми"

  • 111

Фото без опису

21 травня у селищній раді відбулася зустріч представників Української освітньої платформи з членами робочої групи з питань реалізації у громаді пріоритетів державної політики у сфері надання соціальних послуг, представниками установ та структурних підрозділів, які надають соціальні послуги населенню.

На зустрічі гості презентували фахівцям громади проєкт "Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми", який стартував в Україні у січні 2024 року.

Зустріч відбувалася у форматі жвавого діалогу. Обговорювали найбільш пріоритетні напрямки соціальних послуг, які підсилюватимуть та розвиватимуть у громаді спільно з партнерами. Зокрема йдеться про упровадження в громаді соціальної послуги «Денний догляд для дітей».

Реалізація проєкту триватиме упродовж року, до липня 2025, і передбачає активну спільну роботу фахівців громади та організацій-партнерів.

Проєкт покликаний створити у громадах максимально ефективну систему соціальних послуг для сімей з дітьми, мінімізувати негативні соціальні явища, зокрема соціальне сирітство.

Захід відбувся у рамках проекту «Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми», що впроваджується UNICEF Ukraine за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KFW). Проєкт реалізується у партнерстві з Українська мережа за права дитини, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО "Соціальна Синергія", Українська освітня платформа.