Достроково припинено повноваження старости Вересоцького старостинського округу

  • 2037

Фото без опису

29 травня відбулася 41-та сесія селищної ради. Головувала на сесії селищний голова Юлія Постернак. У роботі сесії взяли участь депутатка Чернігівської обласної ради Валентина Мельник, помічниця депутата обласної ради Віктора Труша Марія Попович, старости старостинських округів, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради та установ громади. На порядок денний  було винесено 62 питання, з них: 39 земельних  питань, 3 – освітянських питання, 8 питань – щодо розпоряджання майном комунальної власності, 3 бюджетних питання, 2 – підтримка ЗСУ, 1 – соціального захисту, інші  питання.

Коротко про деякі рішення 41-ї сесії:

  • Затвердили рішення про дострокове припинення повноважень старости Вересоцького старостинського округу ЛАЗАР Галини Михайлівни та звільнення її із займаної посади 31 травня 2024 року за власним бажанням у зв’язку з виходом на пенсію.
  •  Ухвалили Програму економічного і соціального відновлення та розвитку Куликівської селищної територіальної громади на 2024 – 2026 роки.
  • Затвердили звіт про виконання бюджету громади за І квартал 2024 року. Основні показники: доходи - 37 627 900 грн, видатки - 29 484 900 грн.
  • Затвердили три цільові програми: Програму фінансової підтримки КП «Куликівське ВУЖКГ» на 2024 рік, Програму сприяння безпечній життєдіяльності у сфері соціального захисту населення на 2024 – 2025 роки та Програму з охорони об’єктів культурної  спадщини, розташованих на території  Куликівської селищної територіальної громади на 2024-2028 роки. Внесли зміни до Програми охорони навколишнього  природного середовища Куликівської селищної територіальної громади на 2021-2027 роки.
  • Внесли зміни до тарифів на платні соціальні послуги, які надаються Куликівським Центром соціального обслуговування. Незабаром Центр відкриє ще одну платну послугу - громадської пральні.
  • Внесли зміни та доповнення до Регламенту роботи Куликівської селищної ради. Зокрема йдеться про виконання норм Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування» про зобов’язання відеофіксації засідань постійних комісій та сесій селищної ради. Норма запрацює з серпня цього року. Норма щодо трансляція засідань у мережі Інтернет в режимі реального часу абирає чинності через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні.
  • Розширили перелік видів економічної діяльності підприємства та затвердження статуту КП «Куликівське ВУЖКГ з метою розвитку підприємства та розширення асортименту платних послуг для населення.

Розглянули блок земельних питань, інші питання.

З 59  питань порядку денного затвердили позитивні рішення. Рішення з 57, 58, 59 питань порядку денного не набрали необхідної підтримки депутатів, відповідно – не прийняті. З результатами поіменного голосування та рішеннями 41-ї сесії Куликівської селищної ради 8 скликання можна ознайомитись на офіційному сайті Куликівської громади: за посиланням: Документи сесій селищної ради. Рішення сесії будуть оприлюднені у термін, визначений чинним законодавством: не пізніше 5 робочих днів від дня ухвалення.