Надання соціальних послуг у громаді в умовах воєнного стану

  • 208

Фото без опису

Сьогодні на базі Куликівської громади відбулося навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Надання соціальних послуг у громаді в умовах воєнного стану»  для голів, заступників голів та фахівців, відповідальних за вказаний напрям роботи територіальних громад Корюківського, Ніжинського, Прилуцького та Чернігівського районів.  

Відкрили навчання селищний голова Юлія Постернак та виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України Микола Силенко.

Соціальний захист населення завжди був одним з маркерів оцінювання роботи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Цей напрямок був і є пріоритетним для місцевих громад. В умовах воєнного стану він набув ще більшого значення. Сьогодні  громадянам ще важливіше відчувати постійну турботу з боку влади, відчувати захист і підтримку. Фахівцям, які працюють у цій сфері вкрай важливо володіти міцними знаннями та навичками. Зазвичай навчання у сфері соціального захисту проводяться рідше, ніж до прикладу у сфері освіти. Тому АМУ спільно з Центром підвищення кваліфікації організували навчання із залученням експертки у сфері соціального захисту. На цьому зокрема наголосили посадовці у вступному слові та побажали учасникам плідного і цікавого навчання.

Юлія Постернак поділилася з колегами досвідом роботи Куликівської громади у сфері надання соціальних послуг.  

Навчальну частину провела експертка Асоціації міст України у сфері соціального захисту Людмила Яремчук. Обговорили наступні теми: надання соціальних послуг шляхом соціального замовлення, надання комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості. Говорили й про більш практичні кейси, зокрема - підтвердження факту здійснення догляду за особами з інвалідністю, особами похилого віку.

У дискусійній частині ділилися практичним досвідом, говорили про проблемні питання надання соціальних послуг.

Подібні офлайн заходи дають більше можливостей для налагодження хороших професійних зв’язків між громадами, обміну досвідом, вивчення успішних практик.