Про ефективну ветеранську політику, підтримку родин загиблих та співпрацю з роботодавцями

  • 927

Фото без опису

Це неповний перелік тем, які сьогодні обговорили на зустрічах у селищній раді з посадовцями, які реалізують в області ветеранську політику.

19 липня у залі засідань селищної ради відбулися дві зустрічі заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Івана Ващенка з родинами загиблих військовослужбовців та роботодавцями громади.  На зустрічах також були присутні селищний голова Юлія Постернак,  в.о. голови Чернігівської райдержадміністрації Сергій Крамаренко  та фахівці обласної і районної адміністрацій, що відповідають за ветеранську політику.

Іван Ващенко хотів почути з перших вуст про ситуацію щодо  співпраці та підтримки на місцевому рівні родин загиблих.  Говорили про увічнення пам’яті Героїв через встановлення меморіалу, про буденне життєве – пільги для родин загиблих. Посадовець рекомендував подумати про створення місцевого громадського об’єднання родин загиблих та обіцяв організаційну та юридичну  підтримку на етапі створення. Пропонував також, у разі потреби, допомогу в організації зустрічей з фаховими психологами, групові,  індивідуальні, а також онлайн-консультації психологів.

На зустрічі з роботодавцями говорили про співпрацю щодо працевлаштування ветеранів. Про роль центрів зайнятості, як сполучного містка між роботодавцями та потенційними робітниками з числа ветеранів, про державну підтримку, зокрема відшкодування роботодавцям, які працевлаштовують ветеранів, інвалідів, ВПО.

Іван Ващенко зокрема наголосив на тому,  що рано чи пізно війна закінчиться, і уже сьогодні влада на всіх рівнях, спільно з роботодавцями, громадськими об’єднаннями, повинна активно працювати  над створенням  умов для соціальної інтеграції та реінтеграції ветеранів,  для їх адаптації та максимально безболісного повернення до мирного життя.

- Уже активно працюємо спільно з донорами над створенням  у громаді ветеранського хабу(простору), де ветерани та члени їх родин матимуть змогу спілкуватися, отримати психологічну та практичну допомогу у вирішенні нагальних питань. Від учора у селищній раді працює фахівець по роботі з ветеранами та їх родинами – Тетяна Запорожець. Маємо нагальну потребу у фахових психологах, але будемо користатися послугами обласних служб. З роботодавцями громади маємо тісну співпрацю, зокрема будемо  працювати і у напрямку працевлаштування ветеранів - підсумувала  зустрічі голова громади Юлія Постернак.