Візит естонської делегації

  • 99

Фото без опису

23-24 серпня з дводенним візитом на Чернігівщині та у Куликівській громаді перебувала делегація з Естонії.

Депутат парламенту Естонії Ігор Таро, директор інкубаційного центру волості Ряпіна Лео Кютт та член волосної ради Ряпіна Томас Геєрінг мали насичену дводенну програму.

23 серпня відбулася зустріч гостей з першою заступницею голови Чернігівської обласної ради Ніною Лемеш, на якій обговорили виклики для місцевого самоврядування Чернігівщини, які постали з початку повномасштабного вторгнення, співпрацю обласного представницького органу з громадами. Після зустрічі оглянули зруйновані у березні 2022 спортивні об’єкти м.Чернігова - лижну базу, центральний стадіон. Цього ж дня гості мали цікаву екскурсію про історію Чернігівщини національним архітектурно-історичним заповідником "Чернігів стародавній" на Валу.

24 серпня естонські друзі перебували у громаді. Зранку взяли участь у заходах з нагоди Дня незалежності України,  поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам АТО/ООС, могил загиблих захисників на Алеї Героїв в Куликівці.

У селищній раді зустрілися із селищним головою Юлією Постернак, переглянули презентацію про життям громади у період активних бойових дій в області та після деокупації, про міжнародну співпрацю і проєктну діяльність громади, обговорили нові можливості та напрямки співпраці.

Відбулася цікава і змістовна зустріч з активною куликівською молоддю у молодіжному просторі Куликівського ліцею. Юні активісти та їх наставники розповіли про програму літніх активностей, про трансформацію простору,  плани на майбутнє.

У Дроздівці гості занурилися у світ українського фольклору та традицій з колективами "Дивосвіт" та "Микдан". Разом з місцевими жінками-волонтерками спробували себе у плетінні маскувальних сіток.