Служба зайнятості інформує: за 2 місяці – близько 2 тисяч працевлаштованих

  • 381

,

Протягом січня-лютого поточного року в області за сприяння служби зайнятості забезпечено роботою близько двох тисяч громадян, з них 35 % - оперативно, до набуття статусу безробітного. Про це повідомила директорка обласного центру зайнятості Лідія Падалка. За її словами, для задоволення кадрових потреб економіки служба зайнятості сьогодні не обмежується власною базою пропозиції робочої сили, а виходить на повний ринок праці, працюючи на засадах рекрутингу.

Лави безробітних в області поповнили майже 5 тисяч громадян – саме стільки шукачів роботи взято на облік службою зайнятості протягом двох місяців поточного року. Загалом же на обліку перебували та отримували послуги 17,8 тисяч безробітних. З них 1,1 тис. - працевлаштовано, 0,4 тис. - скеровано на професійне навчання, 0,2 тис. - залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Станом на 1 березня 2021 року в області налічувалось 14,2 тис. безробітних. Водночас роботодавці потребували 1,1 тис. працівників. Отож на кожне вільне робоче місце претендувало 13 осіб.