Про війська територіальної оборони України та хто може стати резервістом

  • 1339

Фото без опису

? 1. Що таке війська територіальної оборони України?

На сьогодні основа військ територіальної оборони – це 25 бригад ТрО в кожній з областей та м. Києві. Бригади підпорядковуються оперативним командуванням Сухопутних військ і є складовими ЗС України. Завдання ТрО визначені статтею 18 Законом України «Про оборону України». Бригада ТрО складається з 6 батальйонів та окремих рот. Чисельність бригади – понад 3 тис. осіб, батальйонів – близько 500. В складі бригади є постійний склад – понад 20 військовослужбовців. Решта – це резервісти, які уклали контракт з бригадою, та військовозобов’язані, що приписані до бригади військовими комісаріатами (ТЦК та СП). В бригаді є посади резервістів всіх категорій: офіцерські, сержантські, солдатські.

На сьогодні загальна кількість резервістів всіх бригад ТрО складає до 10 тис. осіб. Таким чином, ці бригади можна називати ще «паперовими». Але в них є місце для кожного, хто бажає бути готовим захистити себе, свою родину, місто і країну. Завдяки укомплектуванню бригад ТрО резервістами та їх завчасній підготовці терміни готовності можливо скоротити до 24 годин. Саме так є в Ізраїлі, Фінляндії, країнах Балтії тощо.

? 2. Хто може стати резервістом ТрО?

Майже кожен громадянин України, віком від 18 до 60 років (чоловіки та жінки). Вимоги до стану здоров’я менше, ніж у бойових бригадах. Навіть, якщо Ви не служили у війську, не стоїте на обліку у військовому комісаріаті (ТЦК та СП), не маєте ВОС (військово-облікової спеціальності) Ви маєте право стати резервістом ТрО. Нову корисну спеціальність, необхідні навички та знання Ви отримаєте вже під час навчання в підрозділі бригади.

В місті Чернігові, наприклад, резервістом ТрО стають як мешканці обласного центру, так і громадяни, які працюють, або тимчасово проживають у місті Чернігові. Достатньо пред’явити відповідну довідку щодо роботи, або проживання.

????Запрошуємо небайдужих військовозобов’язаних громадян Сіверського краю – патріотів країни взяти участь у вишколі. Захистимо свій дім – захистимо Україну!!!

 

Відділ морально-психологічного забезпечення та зв’язків
з громадськістю Чернігівського обласного ТЦК та СП

 #Армія_з_народом! #Народ_зі_своїм_військом!

Інші статті

Всі статті