Загальні збори громадян 2018: Бакланова Муравійка

  • 1587

У Баклановій Муравійці загальні збори громадян відбулися 1 лютого.  

Жителі громади заслухали звіт в.о. старости Наталії Притиковської про роботу сільської ради та виконкому у 2017 році. У Баклановій Муравійці нині проживає 433 жителі. Дітей шкільного віку – 40, дошкільнят – 19. Для дітей організовано підвіз шкільним автобусом до дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів с. Виблі та с. Горбове.

Протягом року проводився обкіс узбіч, вирубка дикої порослі, побілка стовпів, вивіз побутового сміття, прибирання території траси, утримування в належному стані меморіальних поховань та кладовищ, здійснено заміну парканів. Значні кошти було вкладено на виготовлення проектно-кошторисної документації на свердловину, на оформлення громадського пасовища та на проведення топозйомки для майбутнього генерального плану села.

На території Бакланової Муравійки ведуть свою підприємницьку діяльність кілька приватних підприємців, землю орендують та обробляють ТОВ «Егрес-агро», ПП «Вимал-агро» (є основним інвестором, обробляє 266 га землі), СФГ «Колос», «Горбів-Агро», ФГ «Полісся-Агро». В більшості, інвестори співпрацюють з сільською радою, діють соціальні угоди, кошти від яких використовуються на розвиток соціальної сфери села. У 2017 році агропідприємства вчасно розрахувалися з власникам паїв. Чимало нарікань на споживацьке відношення до села та його мешканців звучало на адресу ТОВ «Егрес-агро». Важковагові автівки даного товариства вщент розбили сільські дороги, які наразі є непроїзними. Не відчуває підтримки від ТОВ і соціальна сфера села.

   Серед інших проблем, озвучених на загальних зборах були наступні: необхідність будівництва свердловини з метою вирішення питання якісної питної води; освітлення вулиць села; вдосконалення санітарної схеми вивозу сміття; потреба ремонту містка; проблема бродячих собак та «самогонних точок».

Про стан криміногенної ситуації в селі доповів представник райвідділу поліції Олександр Неговський.

  Участь у загальних зборах жителів с. Бакланова-Муравійка взяли     голова Куликівської селищної ради Наталія Халімон та заступник селищного голови з гуманітарних питань Володимир Повозник. Жителі села від керівників ОТГ отримали інформацію про плани розвитку громади та шляхи вирішення проблемних питань по с. Бакланова Муравійка.

По закінченню зборів на його учасників чекав приємний сюрприз від аматорів місцевої сцени – літературно-музична композиція, приурочена 100-річчю від дня народження видатного земляка – довоєнного українського патріота, поета-емігранта Петра Карпенка-Криниці, уродженця с. Бакланова Муравійка.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису